Sätunaskolan söker socialpedagog/beteendevetare/beteendpedagog

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan. I centrala Märsta nära tåg- och bussförbindelser ligger Sätunaskolan som är en F-6-skola med ca 350 elever. På vår skola är det roligt, intressant och stimulerande att arbeta och det kollegiala lärandet står i fokus för ökad kompetens samt utveckling av undervisning och bedömning. Vår vision är att alla elever ska lyckas utifrån deras förutsättningar och att olikheter ses som en tillgång. I vår undervisning utgår vi från att alla elever vill lära sig nya saker, bli positivt uppmärksammade och känna stolthet över sina prestationer. Vår verksamhet präglas av hög trivsel, trygghet och studiero. Våra elever är det viktigaste vi har och vi strävar hela tiden mot att skapa goda lärmiljöer utifrån ett inkluderande förhållningssätt. Elevhälsoarbetet är på vår skola ett prioriterat område. Basen i vårt elevhälsoteam består av mig (rektor), specialpedagog och speciallärare och vi har ett gott samarbete sedan sex år tillbaka. Förutom oss ingår även skolsköterska, skolkurator och skolpsykolog. Det vi nu önskar göra är att utöka vårt elevhälsoteam med en socialpedagog, beteendevetare eller liknande. Vill du vara med i vårt elevhälsoteam och tillsammans med oss jobba mot vår vision? Är du trygg i din roll och skicklig på att skapa goda relationer med såväl elever som föräldrar och medarbetare? Är svaret JA på dessa frågor säger vi: Välkommen till oss på Sätunaskolan!

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam. Du kommer att utifrån identifierad områden stödja skolans pedagoger, lärare och fritidspersonal, i syfte att bevara och förbättra elevernas trivsel, trygghet och studiero. Du kommer att vara delaktig i alla miljöer där elever finns såsom under lektioner, raster och på fritids. Du kommer att ha ansvar för att stödja och utveckla processerna runt hantering av kränkningsärenden samt göra sammanställningar av dessa inför analys och insatser. Du kommer att ha samtal/möten med såväl elever som vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Du är utbildad socialpedagog, beteendevetare eller motsvarande. Du har god förmåga att kommunicera och skapa goda relationer med andra, både barn och vuxna. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet för uppdraget. Vi ser gärna att du har erfarenhet.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Under hösten 2020.
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Anneli Hultin, Rektor
Telefon: 08 591 26733
Mobil: 073 661 05 83
E-post: anneli.hultin@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig kontaktperson, Se kommunens hemsida www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-08-03

Ange referensnummer: A963683

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.