Specialpedagog

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan Skepptuna skola och fritidshem är kommunens minsta skola, en liten landsbygdsskola med totalt 124 elever. Vår litenhet är vår styrka, vi har hög trivselfaktor både bland personal och elever. Alla medarbetare på Skepptuna arbetar efter samma konsekventa och varma förhållningssätt. Vårt mål är att skapa möjligheter till samtliga elever att lyckas både i sin kunskapsutveckling och med sin skol- och fritidshemsdag och därför har vår tillgängliga lärmiljö stått i fokus under många år. Vi möblerar alla våra klassrum utefter gruppens och individernas behov. Alla de extra anpassningar som skolan gör erbjuds till samtliga elever. Skolans pedagoger använder sig av en gemensam och genomtänkt arbetsstruktur. Vi vill ha en skola där alla känner att de lyckas och har lust till fortsatt lärande. För att nå dit arbetar vi efter en röd tråd från förskolan till år sex, som innefattar kunskapssyn, inlärningssyn och värdegrund.

Arbetsuppgifter

Du blir en viktig person i vårt elevhälsoteam, du kommer tillsammans med tf rektor ansvara för elevhälsan. Vi behöver din kompetens för arbetet med särskilt stöd, anpassningar, pedagogiska utredningar och dokumentation. Vi behöver dig till att stötta upp pedagogerna med både digitalt och fysiskt individanpassat material. Vi behöver dig för handledning av medarbetare samt till viss del även i arbete med enskilda elever. Du kommer även närvara på de socialpedagogiska nätverksmötena som den centrala elevhälsan i kommunen arrangerar cirka 1 gång i månaden. Tjänsten motsvarar 50% med förhoppning om att kunna utöka tjänsten så snart utrymme ges.

Kvalifikationer

Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i andras perspektiv. Vidare har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta sig till kunskap. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker och du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. För att kunna jobba hos oss krävs det att du har egen bil då det inte finns väldigt få möjligheter att med kommunala färdmedel ta sig till Skepptuna skola och fritidshem.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Deltid
  • Tillträde: Vi ser helst att du tillträder din tjänst 7:e januari 2020. Annars så snart som möjligt efter det.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Lotta Hultgren, Tf rektor
Telefon: 0739737775
Mobil: 0739737775
E-post: lotta.hultgren@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Sista ansökningsdatum: 2019-12-05

Ange referensnummer: A913014

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.