Verksamhetsledare Park- och Miljödriftsenheten

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. På stadsbyggnadskontoret arbetar cirka 90 personer med uppgiften att göra Sigtuna kommun till en attraktiv, levande och trygg plats att bo och verka i. Vi planerar nya bostads- och verksamhetsområden och hanterar bygglov. Vi projekterar och bygger gator och ledningar för vatten och avlopp. Vi tar hand om parker och skogar samt skolgårdar, förskolegårdar och lekplatser. Vi arbetar med trafikfrågor, parkeringsövervakning, renhållning och mycket mer. Stadsbyggnadskontoret är en arbetsplats med god sammanhållning och trivsel. Vi satsar på våra medarbetare genom såväl goda resurser för kompetensutveckling som gemensamma aktiviteter. Sigtuna kommun är en expansiv kommun med ett omfattande bostadsbyggande, många företagsetableringar och satsningar i det offentliga rummet. På stadsbyggnadskontoret finns en egen produktionsavdelning, Teknik & Natur, som bland annat omfattar vår park- och miljöverksamhet. Park och Miljö är en enhet som arbetar med yttre drift och underhåll av kommunens torg, parker, lekplatser, fastigheter och övrig mark i tätorterna Märsta, Sigtuna och Rosersberg. På enheten arbetar ca 28 personer. Enheten leds av en enhetschef.

Arbetsuppgifter

Vi söker en verksamhetsledare inom lek- och miljödrift som är van vid att planera och strukturera det dagliga arbetet med drift och underhåll av lekplatser, samt renhållning. Du skall god kunskap av kommunal parkdrift i egen regi, vara strukturerad, ansvarsfull, flexibel och kreativ. I tjänsten som verksamhetsledare ingår löpande ansvar för verksamheten, planera, leda, samordna och övervaka det dagliga arbetet. En viktig personlig egenskap är att kunna skapa samarbete och engagemang på enheten. Arbetet innebär en administrativ del, varvid det krävs datorvana. I tjänsten ingår också deltagande i planering av nya driftsprojekt, kontakt med underentreprenörer, framtagande av kostnadsunderlag till projekt m.m. Du kommer vidare att tillsammans med enhetschef delta i förekommande utrednings-, planerings-, och effektiviseringsarbete på avdelningen, samt bistå vid budgetarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: • Minst tre års erfarenhet som arbetsledare eller motsvarande. • Minst 5 års yrkeserfarenhet inom området. • Minst körkort B, god maskinvana • Du skall vara en god ledare, ansvarsfull och strukturerad • Du skall behärska svenska språket bra i både tal och skrift. • Du skall ha god datorvana. • Erfarenhet i GIS kartprogram, samt kunskap i Personec P och Raindance är meriterande • Det är viktigt att du kan motivera din personal, är drivande, kommunikativ och kan arbeta tillsammans med enhetschef och ta eget ansvar. • Som person bör du vara organiserad med god förmåga att prioritera. Vidare har du lätt för att lösa problem och trivs med att leda andra inom givna ramar. Servicetänkande och god förmåga att planera är viktigt. • Vi förutsätter god förmåga att utrycka dig i tal och skrift. Du har en öppen attityd och en förmåga att skapa goda relationer. • I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring under vintertid, så vi förutsätter att du snabbt kan ta dig till arbetet. Din inställelsetid till arbetet bör inte överstiga 60 minuter. Erfarenhet krävs. Tidigare erfarenhet från kommunalteknisk parkverksamhet eller liknande krävs. Minst tre års erfarenhet som arbetsledare eller motsvarande.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Mikael Gustafsson, Enhetschef Park
Telefon: 08 - 591 261 02
E-post: mikael.gustafsson@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig representant, Se hemsida www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-03-03

Ange referensnummer: A933395

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.