Socialpsykiatrin söker en enhetschef

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Äldre- och omsorgsförvaltningens ansvarsområden är: Myndighetsutövning enligt SoL och LSS - Äldreomsorg - Omsorg för personer med funktionsnedsättning - Socialpsykiatri - Hälso- och sjukvård samt primärvårdsrehabilitering inom särskilda boendeformer och daglig verksamhet.

Arbetsuppgifter

När du arbetar som enhetschef inom socialpsykiatrin har du det övergripande ansvaret för att styra, leda och kvalitetsutveckla verksamheten som består av två boendeenheter, sysselsättningar, boendestöd samt en träffpunkt. Du har ett aktivt ansvar för medarbetare, arbetsmiljö och ekonomiskt resultat. Arbetet innebär att främja ett helhetsperspektiv med att följa beslut, mål, värdegrund, riktlinjer, avtal och andra övergripande dokument i verksamheterna. I uppdraget ingår att upprätta verksamhetsplaner, aktivt verka för och finna former som främjar samverkan med andra verksamheter, myndigheter och organisationer. Du vidtar de åtgärder som krävs för att verksamheten ska bedrivas så effektivt som möjligt med god kvalitet och med stor kostnadsmedvetenhet. Äldre- och omsorgsförvaltningen i Sigtuna kommun erbjuder en arbetssituation där kompetens, egna initiativ och egen utveckling uppmuntras. Du rapporterar till verksamhetschefen för omsorgen för funktionsnedsatta. Området består av 8 enhetschefer och ca 270 medarbetare. Du ingår i ledningsgruppen tillsammans med verksamhetschef och dina härliga enhetschefskollegor.

Kvalifikationer

Du har en för verksamhetsområdet relevant högskoleutbildning. Vi söker dig som har goda ledaregenskaper; är lyhörd, kan engagera och inspirera medarbetare samtidigt som du ser och skapar nya möjligheter. Du har förmågan att se helheten i organisationen och kan motivera dina medarbetare. Du är en tydlig och god kommunikatör som har lätt för att samarbeta samt är flexibel och ser möjligheter istället för hinder. Du är handlingskraftig och självständig och kan skapa teamkänsla samt ett gott arbetsklimat. Körkort, ledarerfarenhet samt erfarenhet från verksamhetsområdet är ett krav.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Oktober 2020
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Elisabeth Rågård, Verksamhetschef
Telefon: 08 591 263 46
E-post: elisabeth.ragard@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig företrädare, Se www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-07-27

Ange referensnummer: A910070

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.