Centralskolan söker lärare i fritidshem

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan. I ett arbete som utgår ifrån barnens intressen, förutsättningar och behov skapas en lust och vilja att gemensamt forma och ta ansvar för vår framtid. Vi har en skola där varje människa är unik. Centralskolan är en grundskola som håller på att utöka till att bli en F-9 skola och blir det hösten 2020. Skolan ligger i centrala Märsta med 10 minuters gångavstånd från Märsta station. Skolan är en lugn och trivsam skola som flyttade in i helt nybyggda skollokaler januari 2018. För att skapa goda förutsättningar för våra elevers lärande använder sig Centralskolan av bedömning för lärande och språkutvecklande arbetssätt i sin undervisning. IKT är ett naturligt verktyg i lärandet då alla elever har tillgång till en egen IPad. Det finns ett väl förankrat värdegrundsarbete på skolan som genomsyrar arbetet för att skapa trivsel, trygghet och arbetsro. Vi anser att ett gott ledarskap och kollegialt lärande på alla nivåer är nyckeln till skolans utveckling. Centralskolan har en elevhälsa bestående av skolsköterska, kurator, specialpedagog och skolpsykolog som har ett nära samarbete med skolans personal. Centralskolan står för god samverkan mellan elever, medarbetare och vårdnadshavare som skapar ett lustfyllt lärande mot goda resultat. Centralskolan vill vara en plats där eleverna formar sina framtidsdrömmar och får förutsättningar att förverkliga dem. Nu hoppas vi att du vill bli en av oss i det fortsatta arbetet.

Arbetsuppgifter

Som lärare i fritidshem är du verksam under hela elevens dag. Du undervisar utifrån fritidshemmets mål och riktlinjer tillsammans med klasslärare under skoltid och tillsammans med fritidskollegor på fritidstid.

Kvalifikationer

Vi söker en utbildad lärare för fritidshem eller fritidspedagog som är engagerad i sitt arbete och har lätt för att samarbeta. Du har viljan att utveckla dig själv samtidigt som du bidrar till utveckling av fritidsverksamheten utifrån nationella mål och riktlinjer. Du är en inspiratör och skapar trygg atmosfär i din undervisning och anpassar för elevernas olika behov och förutsättningar.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde höstterminen 2020
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Anna Jernberg, Biträdande rektor
Mobil: 073-6613440
E-post: anna.jernberg@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Ingela Theorin, Lärarförbundet, Centralskolan
Telefon: 072-0118698
E-post: ingela.theorin@edu.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-05-31

Ange referensnummer: A952670

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.