Verksamhetschef myndighetsenheten

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Äldreomsorgsförvaltningen ansvarsområden är: Myndighetsutövning enligt SoL och LSS - Äldreomsorg - Omsorg för personer med funktionsnedsättning - Socialpsykiatri - Hälso- och sjukvård samt primärvårdsrehabilitering inom särskilda boendeformer och daglig verksamhet.

Arbetsuppgifter

Äldre- och omsorgsförvaltningen befinner sig i en spännande omställning med införandet av privata utförare inom kommunens hemtjänst och med införandet av en beställar- och utförar organisation. Det innebär för Myndighetsenheten ett omställningsarbete med utveckling av arbetssätt och en rättssäker hantering. Inriktningen är att vi går från förvaltning till service. Som myndighetschef har du det övergripande verksamhets-, budget-, medarbetar och arbetsmiljöansvaret. Du rapporterar till förvaltningschef och ingår i den strategiska ledningsgruppen. Du leder och coachar två enhetschefer. På myndighetsenheten arbetar förutom enhetscheferna även drygt 20 medarbetare och en controller. Inom myndigheten finns handläggning för barn, vuxen inom SOL äldre, LSS samt social psykiatri. Ditt uppdrag är att tillsammans med medarbetarna och enhetschefer inom myndighetsutövningen tillhandahålla socialtjänst av god kvalitet och rättssäker handläggning. Du företräder arbetsgivaren i domstolsförhandlingar inom ditt ansvarsområde. Du deltar även i ärendedragning för arbetsutskott. Du kommer att arbeta med utvecklingsfrågor, nätverka med samarbetspartners internt i kommunen och, som representant för Sigtuna kommun, delta i kommungemensamma aktiviteter. Omvärldsbevakning samt implementering av nya arbetssätt genom bland annat digitalisering ingår i uppdraget.

Kvalifikationer

Förutom att du redan är väl förtrogen med lagstiftning som SoL och LSS, tror vi att du är högskoleutbildad med inriktning mot socialt arbete eller har likvärdig utbildning. Du har kunskaper i verksamhetsområdet äldre- och omsorgen för funktionsnedsatta, och erfarenhet av arbetsledning inom området, lämpligtvis från en politiskt styrd organisation. Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang för att arbeta med utvecklingsfrågor, kvalitetssäkring och delaktighet. Vidare har du dokumenterad erfarenhet av förändringsledning. Uppdraget kräver god förmåga att coacha och leda andra chefer samt utveckla enheten enligt lagar och politiska mål.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Enligt överenskommelse.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Kristina Holmberg, Förvaltningschef
Telefon: 08-59126351
Mobil: 0705873327
E-post: kristina.holmberg@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig representant, Se hemsida www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-01-26

Ange referensnummer: A924781

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.