Skolsköterska på Arlandagymnasiet

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Hos Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ryms många olika verksamheter inom utbildning och försörjning. Oavsett om du är gymnasieungdom eller en vuxen som vill utvecklas eller förändra din framtid så finns vi här för att stötta dig i din utbildning. Vi erbjuder olika program, aktiva insatser eller vägledning mot studier och arbete så att du kan ta dig dit du vill. Vår strävan är att du ska gå vidare med nya kunskaper, egen försörjning och förutsättningar för ett livslångt lärande. Vid Arlandagymnasiet studerar ungefär 1000 elever. Vi har 13 gymnasieprogram, både nationella och specialutformade, och kan därför erbjuda flera olika utbildningsvägar och individuella valmöjligheter. Våra årliga utvärderingar visar att elever och personal trivs mycket bra på vår skola. Duktiga lärare och gymnasiets ljusa och luftiga lokaler är bidragande orsaker till detta. Men inte minst det goda klimatet som råder elever emellan.

Arbetsuppgifter

Elevhälsan arbetar främst förebyggande och hälsofrämjande på individ, grupp och organisationsnivå samt verkar för att alla elever ska nå utbildningens mål. Som skolsköterska arbetar du med förebyggande elevhälsoarbete genom bland annat hälsoundersökningar, hälsosamtal och vaccinationer. Du ingår i den samlade elevhälsan som består av två skolsköterskor, två kuratorer samt tre specialpedagoger. Elevhälsan har ett tätt samarbete med skolans heltidsmentorer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom öppen hälso- och sjukvård, hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller skolsköterskeprogrammet. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Vidare är det av vikt att du är en flexibel person som har god samarbetsförmåga. Meriterande är god datavana, då all dokumentation sker via journalsystemet Prorenata.

Detaljer

  • Arbetsform: Tidsbegränsad anställning
  • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde 2020-08-12
  • Varaktighet: 6 månader eller längre
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Magdalena Rosén, Biträdande rektor
Telefon: 073-666 33 03
E-post: magdalena.rosen@arlandagymnasiet.se

Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare, Se www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-06-08

Ange referensnummer: A946043

• Intervjuer kommer ske löpande. • Tjänsten kan komma att tillsättas innan annonsens slut så vänta inte med att söka. • Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.