Speciallärare på Ekillaskolan

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan. Ekillaskolan ligger i centrala Märsta och är för åk 7-9. Ekillaskolan ska vara den plats där samtliga elever och alla medarbetare ska trivas och känna trygghet. Vi vill att våra elever ska lämna skolan med självkänsla, goda kunskaper och framtidstro – rustade för fortsatta studier och för att vara en god förebild i samhället. Vi söker de vägar och arbetsmetoder som leder till att elever utvecklas och når goda skolresultat.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är utbildad speciallärare med behörighet att undervisa i åk 7-9. Du kommer att ingå i vårt specialteam för att ge våra elever möjlighet att nå goda resultat i skolan. Du kommer att undervisa i grupp eller enskilt. Vi strävar efter att i största möjliga mån arbeta inkluderande. Vi har två tjänster varav en kommer att fokusera på svenska och den andra på matematik. Du kommer att vara en viktig del i vårt utvecklingsarbete i att möta alla elevers behov och stödja dom i sin utveckling. Arbete med extra anpassningar och åtgärdsprogram är en naturlig del i arbetet med våra elever.

Kvalifikationer

Vi söker dig med stort engagemang för att ge alla elever möjlighet att lyckas och nå så långt som möjligt. Tillsammans med andra skapar du ett trivsamt klimat och är lösningsfokuserad. Du är legitimerad lärare i svenska eller matematik och har en utbildning som speciallärare eller specialpedagog. Du är en tydlig ledare som har förmåga att skapa goda relationer till alla elever, både i och utanför klassrummet. Du har mycket god förmåga att kommunicera i både tal och skrift. Med din erfarenhet och dina kunskaper i att möta varje elev är du även ett stöd till vår Förberedelseklass. Du har förmåga att driva skolans utveckling framåt i att möta och undervisa våra elever som är i behov av särskilt stöd. Du har god förmåga att möta alla elever och är kreativ i att finna lösningar för varje elevs behov. Du ser lärandet och ett systematiskt kvalitetsarbete som en viktig process i din vardag och en del av skolans och lärarens uppdrag.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: 10 augusti 2020
  • Antal platser: 2

Kontaktperson(er)

Carola Sjödin, rektor Sigtuna kommun
Telefon: 073-962 47 36
E-post: carola.sjodin@sigtuna.se

Ylva Florin, Bitr. rektor
Mobil: 073-9737751

Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare, Se www.sigtuna.se/facklig

Sista ansökningsdatum: 2020-06-01

Ange referensnummer: A955569

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.