Utställningstekniker

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Kultur- och fritidsförvaltningen i Sigtuna kommun arbetar för att främja kultur- och fritidsverksamheten i kommunen, vi är en arbetsplats som vill göra skillnad! Vi är en politiskt styrd serviceorganisation där våra uppdragsgivare är invånarna. Vi arbetar tillsammans i våra olika verksamheter för att hitta nya idéer och lösningar som bidrar till invånarnas livskvalitet, hållbarhet och hälsa samt ökad integration och att motverka utanförskap. Förvaltningen består av fem verksamhetsområden som rymmer: - Fritid, idrott, sport, simhall, ishall och föreningsverksamhet - Scenkonst, film, teater, konst, musik, museum, bibliotek och kulturarv - Ungdomskultur, fritidsverksamhet, kulturskola och fältarbete

Arbetsuppgifter

Vi söker en utställningstekniker till Sigtuna Museum & Art. Du gillar både att samarbeta och att arbeta självständigt. Du är en god projektledare och har erfarenhet av utställningstekniskt, praktiskt arbete och utveckling inom området. Allt från snickeri till de senaste tekniska möjligheterna för utställningsmediet. God koll på teknik och media är ett plus. Sigtuna Museum & Art har även ansvar för alla våra platser och deras löpande omsorg. Flera av våra fastigheter är äldre kulturmiljöer som kräver särskilt underhåll och rutiner. Du är med i detta arbete tillsammans med respektive platsansvarig, konservator och vårt fastighetsansvariga nämnd. Dina arbetsuppgifter består i huvudsak av praktiskt utställningsarbete: planering, utförande och förvaltning. Det kan innebära snickeri, ljussättning, måleri och att montera konst.

Kvalifikationer

Det är meriterande med några års erfarenhet av utställningsarbete. För att trivas i rollen som utställningstekniker ska du gilla att lösa problem, vara självgående såväl som att arbeta tillsammans i gruppen. Du ska vara hantverkskunnig i utställningsbyggnation och ha känsla för detaljer. Som person bör du vara noggrann och gilla problemlösning. Det är meriterande att kunna flera språk. Du är intresserad av konst, design, historia och teknik. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du blir tillsammans med övriga kollegor en viktig del i det långsiktiga strategiska arbetet för Sigtuna Museum & Arts utveckling.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Enligt överenskommelse.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Ted Hesselbom, Musei- och Konsthallschef
Telefon: 08- 591 266 54
Mobil: 073-666 32 71

Facklig(a) företrädare

Facklig representant, Se hemsida www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2021-01-22

Ange referensnummer: C45420

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.