Behandlingsassistenter

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Individ- och familjeomsorgsförvaltningens ansvarsområden är: - Myndighetsutövning barn, ungdom och missbruk - Öppenvård för barn, ungdom och missbruk - Ungdomsmottagning och Familjecentrum - Tillsyn och tillståndsfrågor - Ensamkommande flyktingbarn - Socialjour, barnahus och stödcentrum för unga brottsoffer Barn-, ungdoms- och familjehemsenheten har en enhetschef med det övergripande ansvaret för enheterna. Enheterna delar på en processledare, två administratörer samt behandlingsassistenter och närmaste chef för dessa är enhetschef som ansvarar för att leda och fördela det dagliga arbetet. På barn-, ungdoms- och familjehemsenheten finns en biträdande enhetschef som ansvarar för att leda och fördela det dagliga arbetet Vi arbetar för en socialtjänst som är proaktiv och nyskapande och vi välkomnar nya arbetssätt. Vi vill ge dig en arbetsplats som du vill stanna kvar på och vara med och utveckla. Vi erbjuder ett nära ledarskap, en hållbar arbetsmiljö med rimlig arbetsbelastning utifrån din kompetens och ditt driv.

Arbetsuppgifter

Behandlingsassistenterna arbetar utifrån uppdrag från socialsekreterarna och uppdragen varierar utifrån hjälpbehovet hos barnet/ungdomen och dess familj. Arbetsuppgifterna är varierande och innefattar bland annat att: - stötta familjer på hemmaplan. - göra hembesök hos familjer med barn. - vara behjälplig vid placeringar av barn/ ungdomar. - stötta i form av olika samtal. - stötta umgänget mellan placerade barn och deras biologiska föräldrar. - vara en del av trygghetsplanering. Behandlingsassistenterna arbetar ofta i team av två i ärendena som de ansvarar för och arbetsuppgifterna sträcker sig över enheterna barn, ungdom och familjehem. Resor inom hela Sverige ingår i arbetsuppgifterna. Administrativt arbete ingår i arbetsuppgifterna varför god förmåga i skrift är nödvändig. Arbetet innebär dag- och kvällstjänstgöring samt helgarbete. Schemalagd arbetstid kommer att tillämpas.

Kvalifikationer

Brinner du för socialt arbete och vill arbeta i en utvecklande organisation där arbetet pendlar mellan långsiktigt planerande och snabba lösningar på akuta situationer ska du söka till oss! Du behöver ha mycket god samarbetsförmåga, kunna arbeta självständigt, vara initiativrik och flexibel. Då tjänsterna sträcker sig över enheterna behöver du vara intresserad av arbete med människor i olika åldrar och med olika bakgrund.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde snarast. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 3

Kontaktperson(er)

Anna-Riikka Törrönen, Enhetschef IFO Myndighetsavdelningen BOU
Telefon: 08-591 263 35
E-post: anna-riikka.torronen@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig kontaktperson, Se kommunens hemsida www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-02-17

Ange referensnummer: A930311

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.