Förskollärare till Nyborgens förskola

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan. Förskolan Nyborgen söker en ambitiös och driven förskollärare som gillar utmaningar och vill utvecklas i sin profession. Förskolan ligger centralt i natursköna Rosersberg, nära skog och med ca 10 minuters gångavstånd till pendeltågstationen. Våra lokaler är fräscha, med stora ljusinsläpp och bjuder på stora möjligheter. I direkt anslutning till förskolan ligger vår gård som är uppdelad för att göra utemiljön utmanande, utforskande och trygg. I vårt arbete låter vi oss inspireras av Reggio Emilias pedagogiska filosofi med pedagogiskt dokumentation och reflektion som verktyg i det systematiska kvalitetsarbete. Vi har ett nära samarbete med områdets pedagogista (pedagogisk utvecklingsledare) som regelbundet träffar och utmanar pedagogerna i olika sammanhang. För dig som vill bredda din kompetens ytterligare finns det ett stort utbud av interna fortbildningar och nätverk som erbjuds under läsåret.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare förväntas du: • leda och utveckla det pedagogiska arbetet på avdelningen/hemvisten utifrån förskolans styrdokument • ta ansvar för att en positiv och utvecklingsbefrämjande miljö skapas för varje barn samt för hela barngruppen • du ska vara med och arrangera möten med vårdnadshavare både individuellt och i stor grupp • tillsammans med andra kollegor medverka till vidareutveckling av hela enheten

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarutbildning med legitimation, alt. inväntar din legitimation. Du är driven och engagerad i ditt pedagogiska uppdrag. Det är viktigt att du kan tänka nytt, är kreativ och lösningsfokuserad men också är bra på att samarbeta utifrån dessa förmågor. Du har intresse av att skapa lärmiljöer som är stimulerande och utmanande för barnens utveckling. Du har lätt för och tycker det är viktigt att skapa ett förtroendefullt och nära samarbete med vårdnadshavare vilket ställer krav på en god kommunikativ förmåga.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde 7 januari 2020 eller enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Sylwia Szulik, Rektor
Telefon: 08-591 261 17
E-post: sylwia.szulik@sigtuna.se

Gunilla Werpers, Förskollärare
Mobil: 070 737 03 32

Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare, Se kommunens hemsida: www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2019-12-06

Ange referensnummer: A915224

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.