Enhetschef till livsmedelsenheten

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. I Sigtuna har vi många spännande livsmedelsföretag och serveringsställen av vitt skilda slag. Besöksnäringen är en av kommunens viktigaste näringar vilket visar sig i allt från lokalt mathantverk till den internationella atmosfären på Sveriges största flygplats. Bygg- och miljöförvaltningen består av 45 engagerade medarbetare som arbetar för hållbar miljö, hantering av bygglov, säker mat och rent vatten. Vi har högt i tak och nära till skratt även om arbetstempot tidvis kan vara högt. Förvaltningen består av fyra enheter, administrationen, livsmedelsenheten, bygglovsenheten och miljö- och hälsoskyddsenheten. Livsmedelsenheten består av fyra inspektörer och två alkohol- och tobakshandläggare. Arbetsplatsen ligger i Märsta (kommunhuset) med bekvämt pendlingsavstånd från både Stockholm och Uppsala.

Arbetsuppgifter

Har du ett starkt engagemang för livsmedelsäkerhet och ett stort intresse för ledarskap och utveckling? Då har vi något som kan intressera dig! Som enhetschef för livsmedelsenheten har du ansvar för att verksamheten når uppsatta mål gällande kvalitet, effektivitet och service. Du planerar och följer upp enhetens arbete och mål. Du arbetar nära enhetens medarbetare och fungerar som ett bollplank vid komplexa frågor. Du är drivande i utvecklingsarbetet och coachar medarbetarna mot målen för verksamheten. Du arbetar nära förvaltningschefen och har en viktig roll vid verksamhetsplanering och uppföljning. Som enhetschef rapporterar du till förvaltningschefen och är en del av förvaltningens ledningsgrupp. Vi erbjuder dig ett utmanande, spännande och omväxlande arbete med stora möjligheter att påverka, utveckla och göra skillnad.

Kvalifikationer

Du som söker denna tjänst har lämplig akademisk examen inom området. Du har erfarenhet av att arbeta med juridik inom livsmedelsområdet alternativt inom annat område som gör att du lätt kan sätta dig in i den aktuella juridiken. Du har erfarenhet av att leda andra och av att styra en verksamhet. Du är van att skapa arbetsplaner och följa uppsatta mål. Det är meriterande om du har erfarenhet att arbeta med livsmedelskontroll och/eller erfarenhet av prövning och tillsyn inom alkohol- och tobakslagarna. Som person har du en mycket god samarbetsförmåga och ett stort intresse av att leda medarbetarna i gruppen mot verksamhetens mål. Du är öppen, tydlig och lyhörd i din kommunikation. Du är trygg i din profession samtidigt som du är van att omvärldsbevaka. Du är målmedveten och arbetar strukturerat för att nå resultat. Du kan uttrycka dig väl, både muntligt och skriftligt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Förvaltningen arbetar med utveckling av digitala arbetssätt för att öka kvaliteten, effektiviteten och servicen till medborgarna. Som enhetschef är du en viktig del i arbetet med att implementera nya arbetssätt och inspirera medarbetarna. Du har körkort. Tjänstebilar finns.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Kaspar Fritz, Förvaltningschef
Telefon: 08-591 26233
E-post: kaspar.fritz@sigtuna.se

Liv Eriksen, HR-partner
Telefon: 08-591 267 50
E-post: liv.eriksen@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Linnea Liwenius, Fackligt ombud Vision
Telefon: 08-591 26587
E-post: linnea.liwenius@sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2021-01-17

Ange referensnummer: C44432

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss/formaner.html Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.