Verksamhetschef SäBo

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. I Sigtuna kommun får du ett meningsfullt jobb i en kommun med höga ambitioner, där du tillsammans med dina kollegor utvecklar verksamheten, varandra och dig själv. Nu söker vi på Äldre- & omsorgsförvaltningen en inspirerande och engagerad verksamhetschef som drivs av att ligga i framkant och som vill utveckla kvaliteten inom vård och omsorg i Sigtuna kommun!

Arbetsuppgifter

Vi söker en verksamhetschef till verksamhetsområdet särskilda boenden där träffpunkt, dagverksamhet, anhörigstöd, nattpatrull och larmgrupp också ingår. Som verksamhetschef leder du ett antal enhetschefer och ingår i en ledningsgrupp tillsammans med övriga verksamhetschefer under ledning av förvaltningschefen som också är din närmaste chef. • Du har ett stort mandat att tillsammans med enhetscheferna driva utvecklingen av äldreomsorgen inom de fastställda ekonomiska ramarna. • Du styr och leder med brukaren i fokus utifrån perspektiven: kvalitet, arbetsmiljö och en ekonomi i balans. • Som verksamhetschef säkerställer du att de ekonomiska resurserna nyttjas ändamålsenligt och arbetar aktivt och systematisk med ständiga förbättringar. Det innebär bl.a. att du utvecklar, verkställer och följer upp fattade beslut. • Som ledare agerar du genom att skapa en arbetsmiljö där alla tar ansvar och vill göra sitt bästa samt följer upp verksamhetsområdets resultat utifrån politiskt beslutade mål och förvaltningens verksamhetsplanering. • Det pågår förändringsarbete i förvaltningen vilket kan komma att påverka de ansvarsområden som ingår i rollen som verksamhetschef till särskilda boenden.

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning och gedigen erfarenhet av ledarskap och chefskap. Du har en mycket god förståelse för vad som påverkar resultatet, både utifrån kvalitet, arbetsmiljö och ekonomi i balans. Du sätter upp höga mål för dig själv och verksamheten och arbetar ambitiöst för att nå dessa mål. Du leder med din analytiska och strategiska förmåga som verktyg, och kan sammanfatta och kommunicera resultaten på god och lättförståelig svenska, både skriftligt och verbalt. Har du erfarenhet av att leda andra chefer är det meriterande. Du har förmåga att se din roll och funktion i ett större sammanhang, och förstår att arbeta för det gemensammas bästa genom att växla mellan verksamhets- och förvaltningsperspektiv. Du har en god förståelse för den röda tråden i styrningen, från politiska beslut till aktiviteter i vardagen. Du arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. Du ansvarar för att verksamheten bedrivs i enlighet med socialförvaltningens uppdrag, aktuell lagstiftning och regelverk. I rollen ingår budgetansvar för verksamhetsområdet samt ansvar för verksamhetsområdets måluppfyllelse. Du samarbetar bra med andra människor och hittar lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du hanterar stress på ett konstruktivt sätt och har förmågan att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar därmed på rätt saker.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Enligt överenskommelse.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Marie Lundqvist, Tf. Förvaltningschef
Mobil: 073 675 27 12
E-post: marie.lundqvist@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig kontaktperson:, Se kommunens hemsida: www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2021-01-22

Ange referensnummer: C45431

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.