Biståndshandläggare Socialpsykiatri

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Äldreomsorgsförvaltningen ansvarsområden är: Myndighetsutövning enligt SoL och LSS - Äldreomsorg - Omsorg för personer med funktionsnedsättning - Socialpsykiatri - Hälso- och sjukvård samt primärvårdsrehabilitering inom särskilda boendeformer och daglig verksamhet.

Arbetsuppgifter

Arbetsbeskrivning biståndshandläggare: Du arbetar främst utifrån gällande lagstiftning inom socialtjänstlagen (SoL). Du ansvarar för utredning, bedömning, beslut, samt uppföljning av beslutade insatser. Du deltar även i olika samverkansgrupper intern och extern. Arbetet styrs av lagar, förordningar, lokala riktlinjer och rutiner. Vi lägger stor vikt vid att de insatser som beviljas är av god kvalité, kostnadseffektiva och kunskapsbaserade, allt i syfte att skapa mervärde för kommunens invånare. Bemötandefrågor är viktiga för oss och vi strävar efter att vara respektfulla, trovärdiga, tydliga och effektiva. Enheten består av 3 socialpsykiatrihandläggare och 7 LSS-handläggare (inkl. 1 seniorhandläggare). Enheten har tillgång till stödfunktioner med avgiftshandlaggare, boendesamordnare och controller.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan lämplig högskoleutbildning som vi bedömer likvärdig. Du visar stort engagemang och intresse för målgruppen och har ett strukturerat och självständigt arbetssätt. Du är ansvarsfull, samarbetsvillig och flexibel. Du kan och vill arbeta självständigt samt är intresserad av förändrings- och utvecklingsarbete. Du har lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten och/eller av arbete riktat mot målgruppen. Det är önskvärt att du har körkort. Som medarbetare hos oss kan vi erbjuda dig: Handledning, möjlighet att arbeta hemifrån, flextid, nära ledarskap, möjlighet till kompetenshöjande utbildningar, stöd av juridiska konsulter vid behov, samt erfarna och engagerade kollegor.

Detaljer

  • Arbetsform: Tidsbegränsad anställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Enl. ÖK.
  • Varaktighet: 6 månader eller längre
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Tamine Mirzadegan, Enhetschef, LSS och Socialpsykiatri
Telefon: 08-591 26 350
E-post: tamine.mirzadegan@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig kontaktperson:, Se kommunens hemsida: www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-09-22

Ange referensnummer: A972023

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.