Förskollärare till Tils förskola

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan. 1 juli 2017 blev Munkebo och Tilsborgs förskolor en (1) förskola, Tils förskola. Förskolan ligger i Sigtuna i området Til. Åker du kollektivt finns en busshållplats cirka 5 minuter från förskolan. Tils förskola har plats för cirka 190 barn. Idag arbetar cirka 25 pedagoger på förskolan. Till vårterminen behöver vi en förskollärare till ett av våra arbetslag för förskolans yngsta barn. Barnen är organiserade i åldersnära grupper. Att vi tycker att olikheter berikar kan ses bland annat i pedagogernas olika kompetenser. I vår organisation arbetar också en pedagogista som handleder och utmanar arbetslagen i deras reflektioner varje vecka. Dessutom möts pedagogerna regelbundet i pedagogiskt forum. Varannan vecka träffas förskolans förskollärare för bland annat reflektion och fördjupning kring förskollärarens uppdrag. Varje pedagog på förskolan har en egen Ipad. Våra lokaler är fräscha och bjuder på stora möjligheter. I direkt anslutning till förskolan ligger vår gård som är uppdelad för att göra utemiljön utmanande, utforskande och trygg. Närheten till naturen gör att vi lätt kommer ut i naturen. Under förra året arbetade vi gemensamt fram vår vision: Vi är en förskola där varje barn har något meningsfullt att utforska Vi har tid och möjlighet att möta varje enskilt barn varje dag Vi har en kreativ och skapande verksamhet Vi är ett team som jobbar tillsammans Vi har roligt och känner glädje Blir du nyfiken? Kom och var med på vår resa att göra Tils förskola till en förskola där barn, medarbetare och familjer tillsammans lägger grunden för ett livslångt lärande.

Arbetsuppgifter

Du ska tillsammans med dina kollegor driva och utveckla det pedagogiska arbetet med Reggio Emilias pedagogiska filosofi som inspiration med utgångspunkt i förskolans läroplan och lokala styrdokument. Du ska ansvara för planering, genomförande och utvärdering av den pedagogiska verksamheten. Förskolans arbetssätt förutsätter en aktiv pedagog som möter barnet på dess nivå och har höga förväntningar. Det innebär att barnet i vardagen utmanas till eftertanke och lärande.

Kvalifikationer

Du är utbildad, examinerad och legitimerad förskollärare, alternativ lärare med inriktning mot yngre åldrar. Du är en lyssnande pedagog med ett nyfiket, reflekterande och medforskande arbetssätt. Du har en förmåga att leda en barngrupp. Arbetet bygger på att du är självgående, samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och förväntas vara flexibel i ditt sätt att prioritera. Du har god pedagogisk kunskap och en förmåga att skapa engagemang och arbetsglädje, du är lyhörd och förmedlar en positiv livssyn och tycker det är roligt att lära dig nya saker.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: 7 januari 2019
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Lisa Linefjell, Rektor
Telefon: 0736613533
E-post: lisa.linefjell@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Karolina Grissander, Förskollärare
Mobil: 073 666 34 35
E-post: karolina.grissander@sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2019-11-27

Ange referensnummer: A824988

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.