Modersmålslärare i urdu

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan, Kulturskolan och Mångkulturella enheten. Mångkulturella enheten har fyra huvuduppdrag: - modersmålsundervisning - studiehandledning på modersmål - riktlinjer för mottagande och undervisning av nyanlända - modersmålsstöd i förskolan Verksamheten bedrivs på flertalet av kommunens skolenheter och omfattar i dagsläget ca 1550 elever och 37 olika språk. Från och med läsåret 2018-2019 bedriver enheten också modersmålsundervisning och studiehandledning i Knivsta kommun för ca 250 elever i 15 olika språk.

Arbetsuppgifter

Modersmål och studiehandledning på modersmålet urdu. Undervisningen bedrivs med enskilda elever eller i mindre grupper på några av Sigtuna kommuns skolenheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig modersmålslärare. Du är positiv, engagerad och vill bidra till en god språkutveckling hos våra elever. Du tycker om att arbeta med barn och unga och kan skapa goda relationer med såväl elever som deras föräldrar. Du kan arbeta självständigt men också arbeta i nära samarbete med andra. Du är en trygg vuxen, har god kommunikativ förmåga och vill utveckla dig i din lärarroll. Du ska var väl förankrad i Lgr 11 och du ska kunna arbeta med digitala verktyg i undervisningen för att främja lärandet. Undervisningen sker fem dagar i veckan .

Detaljer

  • Arbetsform: Tidsbegränsad anställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön. Vi tillämpar individuell lönesättning
  • Tillträde: Intervjuer kommer att ske fortlöpande.
  • Varaktighet: 3-6 månader
  • Arbetstid: Dagtid
  • Tillträde: 2020-08-10
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Anna-Lena Holm, Enhetschef Mångkulturella enheten
Telefon: 08-591 268 53
Mobil: 070-168 90 92
E-post: anna-lena.holm@sigtuna.se

Zandra Lindqvist, Biträdande enhetschef
Telefon: 08-591 265 02
Mobil: 070-085 14 60
E-post: zandra.lindqvist@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Lärarförbundet Telefon: 08-591 265 81

Lärarnas Riksförbund Telefon: 08-59126582

Sista ansökningsdatum: 2020-05-31

Ange referensnummer: A952632

Sigtuna kommun erbjuder Friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs mer om medarbetares förmåner: http://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.