Förskollärare till Nyborgens förskola

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan. På Förskolan Nyborgen arbetar idag 20 pedagoger med ca 110 barn fördelade på 6 grupper. Förskolan har rymliga och ljusa lokaler och en gård som vetter mot ett större skogsparti. Vi har en tydlig organisation som bygger på delaktighet och transparens på alla nivåer. Här blir du en del av ett sammanhang med kunniga och engagerade pedagoger som har viljan att utvecklas i sin profession. Tillsammans med pedagogistan (pedagogisk utvecklings ledare) driver vi projektarbete utifrån Reggio Emilias värden. För mer information om förskolan och vårt arbetssätt hänvisar vi till vår hemsida: https://www.sigtuna.se/utbildning-och-barnomsorg/forskola-och-barnomsorg/forskolor/nyborgen.html

Arbetsuppgifter

Som förskollärare får du ansvara för den pedagogiska verksamheten enligt den reviderade Läroplanen för förskolan. Dina arbetsuppgifter innebär: • planera, genomföra och utvärdera undervisningen • utveckla det pedagogiska innehållet och de miljöer som inspirerar till utveckling och lärande • tillsammans med Rektor leda det systematiska kvalitetsarbetet

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, alt. inväntar sin legitimation. Du har förmågan att leda den pedagogiska verksamheten och skapa engagemang och delaktighet i arbetslaget. Som person är du en god lyssnare, är tydlig i din kommunikation och det är en självklarhet för dig att vara en ambassadör för förskolan och vår verksamhet. Det är meriterande om du har erfarenhet från att arbeta projekterande då vi i Sigtunas kommunala förskolor arbetar med läroplansuppdraget utifrån en inspiration av Reggio Emilia pedagogiska filosofi.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde: Under våren 2020 eller enl. överenskommelse
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 2

Kontaktperson(er)

Gunilla Werpers, Förskollärare
Mobil: 070 737 03 32

Sylwia Szulik, Rektor
Telefon: 08-591 261 17
E-post: sylwia.szulik@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare, Se www.sigtuna.se/facklig

Sista ansökningsdatum: 2020-02-27

Ange referensnummer: A928946

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Urval och intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.