Socialsekreterare

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Hos Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ryms många olika verksamheter inom utbildning och försörjning. Oavsett om du är gymnasieungdom eller en vuxen som vill utvecklas eller förändra din framtid så finns vi här för att stötta dig i din utbildning. Vi erbjuder olika program, aktiva insatser eller vägledning mot studier och arbete så att du kan ta dig dit du vill. Vår strävan är att du ska gå vidare med nya kunskaper, egen försörjning och förutsättningar för ett livslångt lärande. Enheten Arbete och Försörjning ligger organisatoriskt under Utbildning- och Arbetsmarknadsförvaltning. Enhetens huvuduppdrag är att arbeta för att flera försörjningsstödstagare hittar en egen försörjning genom arbete. Arbetet på enheten innefattar utredning och beslut om ekonomiskt bistånd, planering och uppföljning av arbetsmarknadsinsatser hos externa utförare samt arbete kring mottagning och integration av nyanlända. Utöver huvuduppdraget har enheten ansvar för, dödsboutredning, vräkningsförebyggande och utredning av felaktiga utbetalningar. Vi är en enhet bestående av 21medarbetare: en enhetschef, en biträdande enhetschef, socialassistenter, bostadskonsulenter, systemförvaltare, socialsekreterare, handläggare för mottagning och integration av nyanlända, utvecklingsansvarig och en receptionist Enheten har infört en automatiserad handläggning av ekonomiskt bistånd för att erbjuda klienter service med hög kvalité, snabbare handläggning och tätare uppföljningar Vi söker en socialsekreterare som skall arbeta på mottagningen.

Arbetsuppgifter

Mottagningen ansvarar för en första bedömning om rätten till ekonomiskt bistånd och fattar beslut vid alla nya ansökningar. Ett första steg är att bedöma om sökande tillhör Sigtuna kommun. Bedömningen sker bl.a. genom hembesök hos sökande som saknar förstahandskontrakt. Enheten har infört en automatiserad handläggning av ekonomiskt bistånd. Arbetet i mottagningen ingår i att informera klienterna att söka digitalt och göra rätt från början för att ansökan skall hanteras av roboten "VERA". Handläggarna på mottagningen erbjuder arbetsmarknadsinsatser tidigt för att klienterna hittar arbete så fort som möjligt.

Kvalifikationer

Du som söker skall ha socionomexamen. För att kunna utföra arbetet på bästa sätt krävs även att du: • har god samarbetsförmåga. Du är noggrann och uppskattar en arbetsmiljö med tidvis högt tempo • har invånaren i fokus vilket innebär att kunna vara flexibel och hålla en hög servicenivå • har goda kunskaper i socialrätt och socialförsäkringssystemet • Uppskattar att arbeta i en organisation under utveckling i och med modern teknik

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Rekryteringsprocessen och intervjuer sker fortlöpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löpt ut.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Olive Carlson, Enhetschef
Telefon: 08-591 26 693
Mobil: 0701689091
E-post: olive.carlson@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Sirpa Ekström, SSR Akademiker
Telefon: 08-59126000

Åsa Nordin, Visions Ordförande
Mobil: 08-591 26000

Seija Khalifa, Jusek
Telefon: 08- 597 830 29

Sista ansökningsdatum: 2020-08-21

Ange referensnummer: A921075

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.