Enhetschef till Särskilt boende

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Äldreomsorgsförvaltningen ansvarsområden är: Myndighetsutövning enligt SoL och LSS - Äldreomsorg - Omsorg för personer med funktionsnedsättning - Socialpsykiatri - Hälso- och sjukvård samt primärvårdsrehabilitering inom särskilda boendeformer och daglig verksamhet. Vi söker en enhetschef till Arhems demensboende. Vi söker dig som drivs av verksamhetsutveckling och kontinuerligt förbättringsarbete. Du ingår i ledningsgruppen tillsammans med enhetschefer inom äldreomsorgen och du rapporterar till verksamhetschefen för äldreomsorgen.

Arbetsuppgifter

• Leder enheten i enlighet med nämndens mål och i enlighet med gällande delegeringsordning, samt ser till att aktuella rutiner finns och följs. Ansvarar för god och säker omvårdnad. Säkerställer att hälso- och sjukvårdsarbetet drivs i samråd med Hälso och sjukvårds-organisation. Budgetansvar. Har ansvar för enhetens arbetsmiljö. Tar ett aktivt ansvar för att skapa en hållbar arbetsmiljö och förebygga orsaker till ohälsa. Ansvarar för att rekrytering och bemanning sker efter verksamhetens behov. Har ansvar för medarbetarnas utveckling och att medarbetarna har den kompetens som krävs för att klara uppdraget. Har ansvar för enhetens innehåll och kvalitet (förvaltningen arbetar evidensbaserat). Analyserar resultat av tex avvikelser, öppna jämförelser och vidtar åtgärder som leder till kvalitetsförbättringar inom verksamheten. Leder utvecklingsarbetet inom enheten. Samverkan med anhöriga och andra lokala intressenter.

Kvalifikationer

• Utbildningsmässigt ställer vi krav på att du har minst 3 årig relevant högskoleutbildning, såsom socionom eller sjuksköterska. Mycket meriterande är att du har ledarskapsutbildning från universitet eller motsvarande. Flerårig erfarenhet som ledare samt erfarenhet av samverkan med regioner/landsting är ett krav. Erfarenhet av implementering av nya arbetssätt. Mycket meriterande är att du har implementerat nya arbetssätt i samverkan med olika aktörer. Då vi är i en fas att digitalisera och införa nya arbetssätt är förändringsvilja en förutsättning samt vana att arbeta digitalt. Rollen förutsätter ett självständigt och strukturerat arbetssätt och där du arbetar mot givna mål, samt har ett professionellt förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, vi värdesätter att du är strukturerad och systematisk, har hög personlig integritet och är professionell. Goda kunskaper i svenska både tal och skrift är ett krav. Välkommen med din ansökan!

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde 1 april 2020
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Lena Bjuhr Erngren, Kvalitetschef och Verksamhetschef äldreomsorg
Telefon: 08-591 26444
Mobil: 070-0851647
E-post: lena.bjuhr-erngren@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig kontaktperson:, Se kommunens hemsida: www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-01-22

Ange referensnummer: A925187

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.