Förvaltningsekonom

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också mångkulturella enheten, Natur- och Kulturskolan Barn- och ungdomsförvaltningen i Sigtuna kommun söker en förvaltningsekonom som vill vara med att stärka ekonomifunktionen inom förvaltningen.

Arbetsuppgifter

I din roll som förvaltningsekonom ansvarar du för redovisning, budget och uppföljning av verksamheterna inom förvaltningen. Du ger handledning och support till rektorer och övriga chefer i förvaltningen gällande ekonomifrågor. Du samarbetar med verksamhetschefer för att tillsammans ge bästa stöd kring budget och uppföljning till verksamheterna. I arbetet ingår internkontroll både inom egen förvaltning och gentemot andra förvaltningar. Du bidrar till att främja ett positivt arbetsklimat på arbetsplatsen och ditt arbete genomsyras av professionalism och engagemang. Som förvaltningsekonom är du direkt underställd ekonomichefen på barn- och utbildningsförvaltningen.

Kvalifikationer

Du har ekonomutbildning eller motsvarande högskoleutbildning. Du är van att hantera bokföring, bokslut med månadsperiodiseringar och balansavstämningar samt andra vanligt förekommande uppgifter på en ekonomiavdelning. Erfarenhet av ekonomiarbete på ekonomifunktion (3-5 år) krävs för tjänsten. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom kommunal verksamhet är meriterande och särskilt erfarenhet från skolorganisation. Du har förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt sätt. Du kan skapa engagemang, är förtroendeingivande och välkomnar nytänkande och kreativitet. Du planerar och genomför ditt arbete på ett organiserat och självständigt sätt och du sätter upp och håller tidsramar. Du är noggrann och en uppmärksam problemlösare som arbetar bra med andra. Du bör ha en god systemförståelse och erfarenhet av att arbeta i ekonomisystem samt vana att använda Microsoft Excel.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Pontus Loswick, Ekonomichef BUF
Telefon: 08-591 266 45
Mobil: 073-666 53 25
E-post: pontus.loswick@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig kontaktperson, Se kommunens hemsida www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2019-11-14

Ange referensnummer: A909600

Urval och intervjuer sker löpande. Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.