Galaxskolan söker fritidspedagog - lärare i fritidshem

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. Galaxskolan är en F-6 skola med ca 370 elever. Skolan ligger strategiskt mitt i kommunen, i Steninge. Verksamheten flyttade in i helt nya moderna och ändamålsenliga lokaler i november 2015. Skolan har en god digital lärmiljö och alla eleverna har en egen lärplatta. Elevernas lärande, studiero och trivsel står i fokus och verksamheten präglas av nyfikenhet, utveckling och goda resultat. Personalen på skolan har ett stort engagemang och bidrar till att eleverna känner sig trygga och att man trivs med sina kollegor.

Arbetsuppgifter

Som fritidspedagog på Galaxskolan arbetar du på skolans fritidshem och som skolsamverkare i en klass under skoldagen. Du planerar, genomför och följer upp undervisningen både enskilt och tillsammans med dina kollegor. Tillsammans skapar ni förutsättningar för att stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid. Du kommer att planera undervisningen i fritidshemmet så att den kompletterar förskoleklassen och skolan genom att lärandet i högre grad ska vara situationsstyrt, upplevelsebaserat och grupporienterat samt utgå från elevernas behov, intressen och initiativ. Du kommer att arbeta med lek, rörelse, skapande och att stödja eleverna i deras utveckling till ansvarstagande medmänniskor.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand en utbildad fritidspedagog eller lärare i fritidshem. Är du erfaren barnskötare eller fritidsledare som är intresserad av att arbeta hos oss är du välkommen att söka tjänsten.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde 1 januari 2019 eller enligt överenskommelse. Tillsvidareanställning tillämpas endast vid rätt behörighet.
  • Antal platser: 2

Kontaktperson(er)

Susanne Calland, Rektor Galaxskolan
Telefon: 08-59126613
E-post: susanne.calland@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Ann-Sophie Pitkänen, Lärarförbunds representant
Mobil: 0707275191
E-post: annsophie.pitkanen@edu.sigtuna.se

Eva Bragsjö, Kommunal
E-post: eva.bragsjo@edu.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2019-11-12

Ange referensnummer: A911259

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.