Musiklärare i Kulturskolan, inriktning piano

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Kultur- och fritidsförvaltningen i Sigtuna kommun arbetar för att främja kultur- och fritidsverksamheten i kommunen, vi är en arbetsplats som vill göra skillnad! Vi är en politiskt styrd serviceorganisation där våra uppdragsgivare är invånarna. Vi arbetar tillsammans i våra olika verksamheter för att hitta nya idéer och lösningar som bidrar till invånarnas livskvalitet, hållbarhet och hälsa samt ökad integration och för att motverka utanförskap. Förvaltningen består av fem verksamhetsområden som rymmer: - Fritid, idrott, sport, simhall, ishall och föreningsverksamhet - Scenkonst, film, teater, konst, musik, museum, bibliotek och kulturarv - Ungdomskultur, fritidsverksamhet, kulturskola och fältarbete

Arbetsuppgifter

Pianolärare 60 % Undervisa barn och ungdomar i piano/keyboard, enskilt och i grupp. Gärna även undervisning i annat instrument. Ta ansvar för elevgrupper och verka för god dialog med elever och deras vårdnadshavare. Delta aktivt i föreställningsverksamhet, möten och kompetensutvecklingsdagar. Sköta visst administrativt arbete som schemaläggning och hantering av StudyAlong. Undervisningen kan ske både på dag och kvällstid. Det innebär att du på en arbetsdag kan behöva förflytta dig mellan olika skolor i Sigtuna. Helgarbete kan förekomma några gånger under läsåret. Du arbetar självständigt samt med kollegor i planerandet av lektioner och aktiviteter. Eleverna kommer under din ledning att under läsåret visa upp sina kunskaper i olika sammanhang som du planerar ihop med kollegor, lärare och elever. Du kommer vara en del av Sigtuna kulturskolas verksamhet, inom Kultur- och fritidsförvaltningen, och ingå i ett kollegium med 28 lärare inom musik, dans, drama/teater och bild och form. Sigtuna kulturskola har en lång tradition av samarbeten och uppdragsverksamhet inom kommunen. I arbetet kan ingå att skapa samarbeten med andra delar inom Kultur- och fritidsförvaltningen som exempelvis museum, bibliotek, fritidsgårdar. Även uppdragsverksamhet inom skola och fritidsverksamhet kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en mångsidig och utåtriktad musiklärare med inriktning piano och gärna ett ytterligare instrument. Du ska ha en musikpedagogisk högskoleutbildning eller utbildning som bedöms likvärdig och arbetslivserfarenhet inom kulturskola. Du har hög ämneskompetens och god samarbetsförmåga, är nyfiken och initiativrik och får både enskilda elever och grupper att utvecklas. Vi sätter stort värde på din förmåga att skapa delaktighet, engagemang och progression i undervisning. I och med att Sigtuna kulturskola aktivt strävar efter att nå barn och unga som inte tidigare sökt sig till vår verksamhet är det viktigt att du är intresserad av och motiverad att arbeta med inkluderande metoder och förhållningssätt. Tidigare erfarenhet av liknande arbete är en stor fördel. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Deltid
  • Tillträde: Intervjuer kan komma att hållas innan sista ansökningsdatumet har löpt ut, så skicka gärna in din ansökan redan i dag. Tillträde 2020-08-12
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Beata Alving, Kulturskolechef
Telefon: 08-59783137
Mobil: 073-6663101
E-post: beata.alving@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig representant, Se www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-07-09

Ange referensnummer: A959798

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.