Enhetschef till Miljö- och hälsoskyddskontoret i Sigtuna kommun

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen består av 20 engagerade medarbetare som arbetar för hållbar miljö, säker mat och rent vatten. Vi har högt i tak och nära till skratt även om arbetstempot tidvis kan vara högt. Förvaltningen består av tre enheter, administrationen, livsmedelsenheten och miljö- och hälsoskyddsenheten som är förvaltningens största enhet och ansvarar för all tillsyn och prövning som omfattas av miljöbalken. Du kommer att komma i kontakt med allt från Arlanda flygplats, stora industrier och komplicerade prövningsärenden till inomhusmiljön i skolor och biologisk mångfald i naturreservaten. Arbetsplatsen ligger i Märsta (kommunhuset) med bekvämt pendlingsavstånd från både Stockholm och Uppsala.

Arbetsuppgifter

Har du ett starkt engagemang för miljöfrågor och ett stort intresse för ledarskap och utveckling? Då har vi något som kan intressera dig! Som enhetschef för miljö- och hälsoskyddsenheten har du ansvar för att verksamheten når uppsatta mål gällande kvalitet, effektivitet och service. Du planerar och följer upp enhetens arbete och mål. Du arbetar nära enhetens medarbetare och vägleder dem vid komplexa frågor. Du är drivande i utvecklingsarbetet och coachar medarbetarna mot målen för verksamheten. Du arbetar nära förvaltningschefen och har en viktig roll vid verksamhetsplanering och uppföljning. Som enhetschef rapporterar du till förvaltningschefen och är en del av förvaltningens ledningsgrupp. Vi erbjuder dig ett utmanande, spännande och omväxlande arbete med stora möjligheter att påverka, utveckla och göra skillnad.

Kvalifikationer

Du som söker denna tjänst har erfarenhet av att arbeta med tillsyn och prövning inom miljöbalkens område. Du ska känna dig trygg inom din profession och vilja dela med dig av dina kunskaper till enheten. Du har högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller annan motsvarande relevant utbildning. Som person har du en mycket god samarbetsförmåga och ett stort intresse av att leda medarbetarna i gruppen mot verksamhetens mål. Du är öppen, tydlig och lyhörd i din kommunikation. Du är målinriktad och levererar resultat. Du har en strukturerad och analytisk förmåga och kan se till helheten för verksamheten. Du kan uttrycka dig väl, både muntligt och skriftligt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Förvaltningen arbetar med utveckling av digitala arbetssätt för att öka kvaliteten, effektiviteten och servicen till medborgarna. Som enhetschef är du en viktig del i arbetet med att implementera nya arbetssätt och inspirera medarbetarna. Du har körkort. Tjänstebilar finns. Erfarenhet från att arbeta som ledare eller chef är meriterande men inget krav.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Kaspar Fritz, Förvaltningschef
Telefon: 08-591 26233
E-post: kaspar.fritz@sigtuna.se

Liv Eriksen, HR-partner
Telefon: 08-591 267 50
E-post: liv.eriksen@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Linnea Liwenius, Fackligt ombud Vision
Telefon: 08-591 26587
E-post: linnea.liwenius@sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-10-11

Ange referensnummer: A974953

I Sigtuna kommun genomgår alla chefer en utbildning i utvecklande ledarskap. Vi ger dig möjlighet att kompetensutvecklas i ditt ledarskap hos oss, och med ett intresse av att leda andra så kommer du hos oss ha goda förutsättningar att utvecklas in i rollen som enhetschef oavsett om du redan idag arbetar som chef/ledare. Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Vi kommer arbeta löpande med urvalet så skicka in din ansökan redan idag!

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.