Norrbackaskolan söker socialpedagog/beteendevetare

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Norrbackaskolan är en F-6-skola med ca 335 elever. Här utgår vi ifrån att alla - elever och personal - kan och vill utvecklas och att vi gör det tillsammans! Skolans lokaler kommer till läsåret 2020-2021 att vara helt nyrenoverade och anpassade för en spännande framtid. Våra elever ska mötas av en god fysisk och digital lärmiljö och vi ser värdet i en god samverkan mellan skola och fritidshem.

Arbetsuppgifter

Som socialpedagog på Norrbackaskolan kommer du att ha en central roll i skolans trygghetsarbete. Du kommer att leda det främjande och förebyggande arbetet på organisations-, grupp- och individnivå. I rollen som socialpedagog kommer du att stödja skolpersonalen och tillsammans med dem planera och utföra aktiviteter för att förbättra och bevara det goda klimatet på skolan. Det innebär att du tillsammans med personal och skolkurator kommer kartlägga verksamhetens behov genom observationer och elevnära aktiviteter. Du kommer att vara delaktig i alla miljöer där elever finns och du kommer att hålla i övningar och samtal både på grupp och individnivå. Socialpedagogen kommer att ingå i skolans elevhälsoteam och ha ansvaret för att stödja och utveckla processerna runt hanteringen av kränkningsärenden, framtagande av skolans likabehandlingsplan samt uppföljning av oroande skolfrånvaro.

Kvalifikationer

Vi söker dig som - är utbildad socialpedagog eller beteendevetare - ser skolan som en intressant och härlig miljö att arbete i - har god förmåga att kommunicera och skapa goda relationer med andra - har en god förmåga att skapa tillgängliga lärmiljöer - är nyfiken och ser uppdraget som en utvecklingsmöjlighet - trivs att arbeta tillsammans med kollegor. Vi lägger stor vikt vid lämplighet för uppdraget och vi ser gärna att du har erfarenhet.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: 10 augusti 2020 eller enligt ö.k.
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Karl Kockum, Rektor
Telefon: 0859126722
E-post: karl.kockum@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig kontaktperson, Se kommunens hemsida www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-07-06

Ange referensnummer: A962854

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.