Tillståndshandläggare

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. I Sigtuna har vi många spännande livsmedelsföretag och serveringsställen av vitt skilda slag. Besöksnäringen är en av kommunens viktigaste näringar vilket visar sig i allt från lokalt mathantverk till den internationella atmosfären på Sveriges största flygplats. Bygg- och miljöförvaltningen består av 45 engagerade medarbetare som arbetar för hållbar miljö, hantering av bygglov, säker mat och rent vatten. Vi har högt i tak och nära till skratt även om arbetstempot tidvis kan vara högt. Förvaltningen består av fyra enheter, administrationen, livsmedelsenheten, bygglovsenheten och miljö- och hälsoskyddsenheten. Livsmedelsenheten består av fyra inspektörer och två alkohol- och tobakshandläggare. Arbetsplatsen ligger i Märsta med bekvämt pendlingsavstånd från både Stockholm och Uppsala.

Arbetsuppgifter

Som en av två tillståndshandläggare arbetar du med tillståndsprövning och tillsyn enligt alkohollagen gällande serveringstillstånd samt tillsyn av försäljning av folköl, tobak och E-cigaretter. Tillsynen omfattar både inre och yttre tillsyn. Den inre består bland annat av kontroll och granskning av ekonomiska förhållanden och den yttre sker på serveringsställena. I uppdraget ingår också arbete med förebyggande utbildning och information till restaurangnäring och detaljhandel samt samarbete med andra myndigheter. Vi erbjuder dig ett utmanande, spännande och omväxlande arbete med stora möjligheter att påverka arbetets upplägg och utformning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom något av områdena ekonomi, administration, samhällsvetenskap, beteendevetenskap, juridik eller har annan dokumenterad erfarenhet som bedöms likvärdig. Du behöver ha kunskap om alkohollagstiftningen. Erfarenhet av myndighetsutövning, utrednings- och tillsynsarbete är särskilt meriterande liksom erfarenhet från politisk styrd organisation. Det är även meriterande med erfarenhet av ekonomisk granskning. Du är en person som trivs både i grupp och med självständigt arbete, du är trygg i din kommunikation såväl skriftligen som muntligen. Du strukturerar ditt arbete på ett bra sätt och har alltid kvalitén i fokus. Du trivs med att ge service och fungera som ett stöd till de tillståndssökande genom processen och du skapar även förtroendeingivande relationer med samverkanspartners. Du har förmåga att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Rollen som tillståndshandläggare kräver ansvarstagande och känsla för rättssäkerhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Kaspar Fritz, Förvaltningschef
Telefon: 08-591 26233
E-post: kaspar.fritz@sigtuna.se

Liv Eriksen, HR-partner
Telefon: 08-591 267 50
E-post: liv.eriksen@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Linnea Liwenius, Fackligt ombud Vision
Telefon: 08-591 26587
E-post: linnea.liwenius@sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2021-01-17

Ange referensnummer: C45361

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss/formaner.html Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.