Barn- och ungdomsbibliotekarie med samordningsansvar

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Kultur- och fritidsförvaltningen har som uppgift att främja kultur- och fritidsverksamhet i kommunen. Förvaltningen består av fem verksamhetsområden: - Biblioteksverksamheten - Fritidsverksamheten - Kultur- och ungdomsverksamheten - Sigtuna Museum and Art - Kulturskoleverksamheten Kultur- och fritidsförvaltningen i Sigtuna kommun är en spännande arbetsplats där vi arbetar för att göra skillnad. Vi arbetar tillsammans för att hitta nya idéer och lösningar för att göra detta till verklighet. Vi sätter invånarna först! Inom förvaltningen arbetar ca 90 medarbetare. Uppdragsgivare är kultur- och fritidsnämnden.

Arbetsuppgifter

Sigtuna kommun har fyra bibliotek, i Märsta, Sigtuna, Valsta och Rosersberg, med huvudbiblioteket i Märsta. Varje bibliotek har en egen barnansvarig bibliotekarie och det finns även en ungdomsansvarig bibliotekarie för hela kommunen. Som barn- och ungdomsbibliotekarie med samordningsansvar har du dels yttre bibliotekarietjänst i Märsta biblioteks barn- och ungdomsavdelning och dels det samordnande ansvaret för barn- och ungdomsverksamheten i hela kommunen. Det inkluderar budgetöverblick, programsamordning och verksamhetsutveckling. Dessutom kommer du att få ta konkret ansvar för delar av barnverksamheterna i Märsta bibliotek. Programverksamheten för barn i Sigtuna kommun är aktiv och under kontinuerlig utveckling och där får du en drivande roll. Ungdomsverksamheten är under uppbyggnad och även där har du stora möjligheter att ta initiativ till inriktning och innehåll. Denna tjänst erbjuder stort utrymme för kreativitet och du får ansvar för en verksamhet som har god fart och är mycket uppskattad av besökare. Du ingår också i biblioteksverksamhetens mediegrupp med ansvar för frågor kring medieinköp för barn och ungdomar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint engagemang för frågor kring barn och ungdomar och deras nyttjande av bibliotek. Du har en öppen syn för vad bibliotek kan innebära för unga människor och god insyn i hur ett bibliotek på bästa sätt kan bidra till en hel kommuns arbete för barns och ungdomars trygghet och utveckling. Du kan arbeta under skiftande omständigheter och med människor med olika bakgrunder och förutsättningar. Du är stabil och mogen och kan ta egna initiativ och driva dem självständigt och i grupp. Du kan skapa och upprätthålla relationer och du är empatisk och tydlig i din kommunikation. Det är en fördel om du tidigare har arbetat med biblioteksverksamhet för barn och/eller ungdomar.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: 2020-04-01 eller enligt överenskommelse.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Magnus Åberg, Bibliotekschef
Telefon: 08-591 262 66
E-post: magnus.aberg@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Christina Chaundy, Facklig företrädare Vision
Telefon: 08-591 262 93

Sista ansökningsdatum: 2020-02-16

Ange referensnummer: A928763

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.