Rektor till Grundsärskolan

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan

Arbetsuppgifter

Barn- och ungdomsförvaltningen söker en rektor till vår grundsärskola F-9 med ca 70 elever. Är du den ledare som får hela organisationen att känna engagemang och får alla att dra åt samma håll? Då kan du vara den rektor vi söker! Till vår skola Grundsärskolan - söker vi en erfaren och resultatinriktad skolledare som brinner för relationsbyggande, kvalitet och skolutveckling. Skolan är en F-9 skola med både särskola, träningsskola och fritidshem. Grundsärskolan är en skola där det finns ett stort engagemang och många duktiga medarbetare som brinner för uppdraget. Sigtuna kommun planerar att bygga en helt ny grundsärskola för 100 elever som kommer stå klar 2022. Vill du vara med på den resan? Du kommer leda en skola som ska arbeta systematiskt med formativ bedömning, IKT och kollegialt lärande samtidigt som du organiserar din verksamhet för ett aktivt pedagogiskt ledarskap. Självklart har du budget, styrdokument och läroplan i fokus. Du delar också vår ambition att fortsätta öka måluppfyllelsen i Sigtuna kommun genom att införliva våra målsättningar från kommunens skolutvecklingsprogram. Våra rektorer träffas varje vecka där vi tillsammans utvecklar verksamheterna. Som huvudman är vi aktiva, närvarande, stödjande och starka inom skolforskning. Vi som huvudman delar samma entusiasm som lärare och rektorer har av att kunna göra skillnad för barn och ungas lärande. Vi försöker ge vårt yttersta för att våra rektorer ska få stöd av både förvaltning och av varandra.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har pedagogisk utbildning, gärna med inriktning mot grundsärskola och kompletterad med rektorsutbildning. Vi vill att du har erfarenhet av att framgångsrikt leda arbete inom skola i en gemensam riktning mot ett tydligt mål och med tydligt resultatfokus. Du har erfarenhet av elevgruppen som tillhör grundsärskolan. Du är en erfaren ledare som känner dig trygg i rollen och med att ha personal-, budget och arbetsmiljöansvar. Du har en helhetssyn på uppdraget och har förmåga att samarbeta med olika aktörer utifrån verksamhetens behov och med elevernas bästa för ögonen. Du är tydlig och lösningsfokuserad samt har förmåga att skapa förtroende bland medarbetare, elever och vårdnadshavare.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Carmen Blom, Biträdande förvaltningschef
Telefon: 08-591 26 223
E-post: carmen.blom@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig representant, Se hemsida www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-01-19

Ange referensnummer: A924210

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.