Gymnasielärare i svenska och engelska

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Hos Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ryms många olika verksamheter inom utbildning och försörjning. Oavsett om du är gymnasieungdom eller en vuxen som vill utvecklas eller förändra din framtid så finns vi här för att stötta dig i din utbildning. Vi erbjuder olika program, aktiva insatser eller vägledning mot studier och arbete så att du kan ta dig dit du vill. Vår strävan är att du ska gå vidare med nya kunskaper, egen försörjning och förutsättningar för ett livslångt lärande. Vid Arlandagymnasiet studerar ungefär 1000 elever. Vi har 13 gymnasieprogram, både nationella och specialutformade, och kan därför erbjuda flera olika utbildningsvägar och individuella valmöjligheter. Våra årliga utvärderingar visar att elever och personal trivs mycket bra på vår skola. Duktiga lärare och gymnasiets ljusa och luftiga lokaler är bidragande orsaker till detta. Men inte minst det goda klimatet som råder elever emellan.

Arbetsuppgifter

Arlandagymnasiet expanderar och fortsätter att göra skillnad i flera unga människors liv. Vår målsättning är att alla elever ska nå sina utbildningsmål, få goda branschkontakter och bli anställningsbara. Vi söker nu en lärare som sätter eleverna och deras lärande i centrum. Du vill undervisa på en skola som präglas av sitt breda utbud av utbildningar, mångfald, samarbeten i och utanför skola samt kollegial samverkan. Vi ser goda relationer mellan lärare och elever som en av de viktigaste framgångsfaktorerna och söker därför dig som är bra på att skapa och upprätthålla goda elevrelationer. I arbetsuppgifterna ingår sedvanliga läraruppgifter: undervisning, planering, bedömning och betygssättning. Du ger eleverna feedback och utvecklar deras kunskaper genom tydlighet, entusiasm och engagemang. Du kommer att främst undervisa i ämnen svenska, engelska och /eller religion beroende på din kompetens. Mentorskap ingår ej, på Arlandagymnasiet har vi heltidsmentorer som samarbetar med lärare kring eleverna. Du kommer tillhöra enheten Arlandagymnasiet Yrkesprogram och undervisa främst elever som går på olika yrkesprogram på skolan.

Kvalifikationer

Du är legitimerad gymnasielärare i svenska, svenska som andra språk, engelska och/eller religion. Vi söker en lärare som kan engagera och entusiasmera eleverna utan att glömma de elever som har utmaningar i sitt lärande. Elevernas utveckling är viktig för dig och du sätter elevernas lärande i fokus. Du är en tydlig ledare i klassrummet. Din digitala kompetens är god och du ser digitala verktyg som en naturlig del i undervisningen. Samarbete stimulerar dig. Du har förmåga att skapa verklighetsanknytning med ditt ämne för att fånga elevernas intresse. Du har erfarenhet av att arbeta med formativ bedömning och du finner ämnesöverskridande arbete som självklarhet för bättre måluppfyllelse. Du har god social kompetens och har lätt att kommunicera med unga människor. Utveckling är viktigt för dig och du gillar att hitta flexibla löningar för att främja elevernas kunskapsutveckling. Du har förmåga att anpassa din undervisning både för elever som har det svårt och de som vill ha extra utmaningar. Som lärare är du tydlig och strukturerad. Du gillar utmaningar och trygg i din profession. Vi har två lediga tjänster, en tillsvidareanställning och en vikariat. Observera att vi tillämpar löpande urval för intervjuer under ansökningstiden så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: 10 augusti eller enligt överenskommelse
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 2

Kontaktperson(er)

Sari Geary, Rektor
Telefon: 08-591 262 96
E-post: sari.geary@arlandagymnasiet.se

Linda Hedberg, Biträdande rektor
Telefon: 070-0851541
E-post: linda.hedberg@arlandagymnasiet.se

Facklig(a) företrädare

Facklig företrädare, Se hemsida www.sigtuna.se/facklig

Sista ansökningsdatum: 2020-05-24

Ange referensnummer: A951312

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.