Speciallärare på Steningehöjdens skola

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan. Steningehöjden är en skola i framkant med driven personal och bra samarbete. Vi ser IT och kollegialt samarbete som en viktig del i vårt pedagogiska arbete och är stolta för vår verksamhet. Skolan växer och till hösten fortsätter vi vår utbyggnad av högstadiet på Steningehöjden. Vi är då fullt utbyggda F-9. Steningehöjdens skola är en ADS skola - Apple Distinguished School, ett krav är att du arbetar med digital teknik och på vår skola är det i iPad miljö som gäller. Vi förväntar oss att du är engagerad och inspirerar våra elever att arbeta digitalt och möjliggör för dem att visa sina kunskaper på olika sätt. Skolans Vision: Alla är olika, alla är unika och alla kan lyckas. Håller du med om vår vision och ser utmaningar och möjligheter i att vara med och bygga upp vårt högstadium? Då är du varmt välkommen med din ansökan! En del av vårt utvecklingsarbete sker enligt Sigtunaboxen, en tydlig plan för hur arbetet med BFL, SUA och digitalt lärande ska forma vår undervisning.

Arbetsuppgifter

Vi fortsätter vårt utvecklingsarbete för att våra elever i åk f-9 ska nå goda resultat och högre måluppfyllelse. Vi söker en kollega som har en vilja att utvecklas och se elever lyckas. Som tillsammans med oss vill utforma den bästa lärmiljön för våra elever och ge dem möjlighet att lyckas väl med sina studier. Du kommer ha en central funktion där du i nära samarbete med lärarkollegor, elevhälsotemet och skolledning får vara med och skapa lösningar och vägar för att nå fram till alla elever. Möjlighet att handleda och stötta kollegor i rätt metoder för att möta alla elevers behov som i första hand ska vara inom ramen för ordinarie undervisning. I arbetet ingår att tillsammans med elevhälsoteamet hålla i elevhälsoprocessen med utredningar, anpassningar, särskilt stöd, och vara en del av det kollegiala lärandet. En central del i uppdraget är att undervisa elever med olika utmaningar i mindre sammanhang. Arbetet är ännu inte riktat till specifikt stadie utan beror på din erfarenhet, intresse,och kompetens. Vi är flexibla!

Kvalifikationer

Lärarlegitimation, behörig för grundskolan samt speciallärarexamen/alternativt specialpedagog. Gärna erfarenhet av att driva skolutveckling. Du är trygg och flexibel i din ledarroll och vill vara med och göra skillnad för våra elever. Du är en speciallärare/specialpedagog med intresse för IT, kollegialt samarbete och har god förmåga att lyckas med elevernas måluppfyllelse.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: 2020-08-10
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Helena Eriksson, Rektor
Telefon: 073-666 5249
E-post: helena.eriksson@sigtuna.se

Marie Iskander , Ledningsresurs/Specialpedagog
Mobil: 073-6665318
E-post: marie.iskander@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig kontaktperson, Se kommunens hemsida www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-06-12

Ange referensnummer: A955643

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.