Socialpedagog

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan S:t Olofs skola är en modern grundskola, naturskönt belägen i centrala Sigtuna. Här går ca 400 elever från skolår 7 till 9.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som socialpedagog är att ta särskilt ansvar för skolans arbete med trygghet, trivsel och studiero i och med att du är en del av skolans sociala team. Ditt arbete är främjande och förebyggande där du har eleverna i fokus. Syftet är att eleverna kan få stöd i sin sociala utveckling för att nå ökad måluppfyllelse samt en god studiero under hela skoldagen. Ditt uppdrag kan även innefatta riktade insatser mot enskilda elever och enskilda elevgrupper.

Kvalifikationer

Du har god kunskap om skolans styrdokument och uppdrag att arbeta med normer och värden. Du har lätt för att samarbeta med andra där dina medspelare är lärare, elevhälsa, och skolledning samt huvudman. Du bidrar till att skapa goda relationer i kollegiet och på arbetsplatsen där ni tillsammans främjar en god elevsyn.

Detaljer

  • Arbetsform: Tidsbegränsad anställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Deltid
  • Tillträde: Efter överenskommelse
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Mia-Pia Berglind, Rektor
E-post: mia-pia.berglind@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Fackliga representanter, Se hemsida www.sigtuna.se/fackliga

Sista ansökningsdatum: 2020-02-16

Ange referensnummer: A931517

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Provanställning 6 månader

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.