Förskollärare till Aspbackens förskola

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. Aspbackens förskola ligger just nu i paviljonger (Lupinvägen) i väntan på en nybyggd förskola. Vi har idag fem avdelningar.

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss kommer du ansvara för barnens undervisning och pedagogiska utveckling genom att se det enskilda barnet såsom gruppens behov. Du ansvarar för planering tillsammans med kollegor för att skapa en undervisningsmiljö som främjar kvalitet, tydlighet och struktur.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad förskollärare. Du ska ha behörighet och legitimation för att undervisa i förskolan. Du som söker har ett intresse av att utveckla förskolans pedagogiska utbildning, genom att utmana existerande arbetssätt, tankesätt och metoder för att bidra till förskolans utveckling. Vi arbetar Reggio Emilia inspirerat där det projekterande arbetet har stort fokus. Du har en god kommunikativ förmåga med en positiv attityd och ett positivt bemötande till barnen, deras vårdnadshavare och till dina kollegor. Du är även lösningsorienterad och har förmågan att se möjligheterna i ditt uppdrag. Som pedagog har du ett intresse för att utveckla verksamheten och kommer med idéer för vad som behöver förändas och utvecklas för att arbetet skall gå framåt. Du vågar ta egna initiativ och tycker om att driva utveckling. Många av våra barn är flerspråkiga. Erfarenhet av att arbeta med detta är därför meriterande. Vi förutsätter att du behärskar det svenska språket både i tal och skrift.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde 10 augusti. Vi tillämpar 6 månaders provanställning
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Annelie Altberg, Rektor
Mobil: 0736665334
E-post: annelie.altberg@sigtuna.se

Pierina Bernhardsson, Verksamhetsutvecklare
Telefon: 0859126520
E-post: pierina.bernhardsson@edu.sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig kontaktperson, Se kommunens hemsida www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-06-03

Ange referensnummer: A956417

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Vi erbjuder arbetskläder både inne och utomhuskläder.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.