Erfaren byggprojektledare till Sigtuna kommun

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Komfast är kommunens fastighetskontor och är en intern servicefunktion till kommunens verksamheter. Vi strävar efter att på ett serviceinriktat sätt, tillhandahålla attraktiva och ändamålsenliga lokaler till kommunens verksamheter och invånare samt arbetar för långsiktigt hållbar och kostnadseffektiv fastighetsförvaltning. Komfast svarar för lokalförsörjningen genom att äga, hyra in, förvalta och bygga lokaler för att täcka kommunens nuvarande och kommande behov. All kommunal verksamhet har Komfast som hyresvärd. Komfast består idag av 18 medarbetare inom fastighetsförvaltning och byggprojekt med mycket bra sammanhållning och en utvecklande atmosfär. Vi ska vara stolta över det arbete vi dagligen utför för våra kommuninvånare. Du kommer ingå i projektenheten som är en enhet inom Komfast, vilken agerar som byggherre och ansvarar för de byggprojekt som Sigtuna kommun genomför. Avdelningen består av sex medarbetare och leds av chefen för byggprojekt. Arbetsplatsen är förlagd till kommunhuset, endast några minuters gångväg från pendeltågsstationen i Märsta.

Arbetsuppgifter

Våra två trotjänare går i pension och därför har du nu chansen att bli en viktig pusselbit i utvecklingen av Sigtuna kommun. Vi kan erbjuda dig en spännande och utmanande tjänst som byggprojektledare i vårt härliga gäng. Som medarbetare på Komfast är du delaktig i det förvaltningsgemensamma arbetet och får möjlighet att delta i den pågående utvecklingen av kommunens fastighetsbestånd. I din roll som Byggprojektledare ansvarar du för att självständigt planera och genomföra om-, ny- och tillbyggnadsprojekt från förstudie till slutbesiktning i samverkan med kommunens olika förvaltningar och övriga medarbetare på Komfast. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter: - Ansvara för tid, ekonomi och kvalité i projekten - Genomföra förstudier - Genomföra upphandlingar/avrop av konsulter - Leda projektering - Genomföra upphandlingar av entreprenörer - Leda byggproduktion - Ansvara för överlämning till förvaltning - Ansvara för kostnadsstyrning i projekten inklusive kostnadsregleringar med konsulter och entreprenörer - Ansvara för kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbetet i projekten - Medverka i utvecklingen av avdelningens processer, rutiner och mallar - Rapportering till chefen för byggprojekt

Kvalifikationer

- Du är civilingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande med inriktning mot bygg eller fastighet - Du har erfarenhet av att leda byggprojekt som beställare, konsult eller entreprenör - Du har minst 5 års erfarenhet som projektledare eller liknande arbete - Det är meriterande om du har erfarenhet av att bygga skolor, förskolor eller liknande projekt - Det är meriterande om du har arbetat i en politiskt styrd organisation - Det är meriterande om du är bekant med upphandlingar enligt lagen om offentlig upphandling (LOU) - Du har B-körkort Som person är du van att arbeta självständigt och är engagerad, drivande och målinriktad. Vi ser även att du har en god kommunikations- och samarbetsförmåga som bland annat resulterar i god kundnöjdhet hos våra hyresgäster. Vidare är du strukturerad och har en helhetssyn på teknik, ekonomi och miljö. Vi ser att du genom social kompetens och affärsmässighet kan skapa och upprätthålla en god kontakt med medarbetare och hyresgäster. Komfast arbetar i enlighet med Sigtuna kommuns värdegrund som sätter invånaren först, värnar allas lika värde och sätter kvalitet i fokus. Det är värderingar som du måste dela och känna dig inspirerad av för att vara rätt person för rollen. Vi arbetar för en jämställd arbetsplats med mångfald som speglar samhället.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Tillträde: eller enligt överenskommelse. Komfast arbetar med löpande rekrytering till denna tjänst. Därför vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, men senast den 17/1 2020.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Arbetstid: Dagtid
  • Tillträde: 2020-02-03
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Sten Odenrick, Chef byggprojekt
Telefon: 08-591 261 52

Ann Lundsten, Projektledare
Telefon: 08-591 261 41

Annonssäljare och rekryteringsföretag undanbedes vänligt men bestämt.

Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare , Se kommunens hemsida www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-01-17

Ange referensnummer: A914982

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid. Möjlighet finns att löneväxla till pension samt möjlighet att byta ut semesterdagstillägg mot extra lediga dagar. Sigtuna kommun erbjuder dig även ett spännande arbete i en växande kommun med korta beslutsvägar där du får vara med i hela byggprocessen från början till slut. Du erbjuds också stora möjligheter till kompetensutveckling inom ditt område.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.