Verksamhetsutvecklare Sigtuna kompetenscenter

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Hos Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ryms många olika verksamheter inom utbildning och försörjning. Oavsett om du är gymnasieungdom eller en vuxen som vill utvecklas eller förändra din framtid så finns vi här för att stötta dig i din utbildning. Vi erbjuder olika program, aktiva insatser eller vägledning mot studier och arbete så att du kan ta dig dit du vill. Vår strävan är att du ska gå vidare med nya kunskaper, egen försörjning och förutsättningar för ett livslångt lärande. Det finns många möjligheter att utbilda sig som vuxen på komvux i Sigtuna kommun. För ett stort antal studerande är syftet med vuxenutbildning att uppnå gymnasial kompetens. Många läser också ett eller flera enskilda ämnen för att få särskild behörighet till högskolan. Sigtuna kompetenscenter ligger centralt i Märsta. Enheten samordnar den kommunala vuxenutbildningen i kommunen inom SFI, grundläggande vuxenutbildning samt gymnasiala kurser- och yrkespaket. Även KAA; kommunernas aktivitetsansvar för ungdomar mellan 16-20 år som varken studerar eller arbetar, utgår från enheten samt hemkommunens ansvar för gymnasieskolan. Här arbetar Studie- och yrkesvägledare, administratör, handläggare, jurist samordnare, biträdande rektor och rektor. Till Sigtuna kompetenscenter kommer de som vill ansöka till utbildningar samt önskar vägledning gällande dessa val men också ungdomar som är i kontakt med KAA

Arbetsuppgifter

Sigtuna kompetenscenter befinner sig i en expansiv fas då vuxenutbildningen snabbt ökar i omfattning. För att möta detta samt för att fler invånare ska studera och genomföra sina studier med godkända resultat bygger vi upp ett nytt Lärcentrum. I vårt Lärcentrum kommer studie- och yrkesvägledare inom vuxenutbildningen samt KAA (Kommunernas aktivitetsstöd) arbeta, men också andra elevhälsofrämjande funktioner som kommer bidra till att våra besökare, invånare, ungdomar och elever når sina studiemål- för att fler ska bli självständiga och självförsörjande. Vi söker därför en verksamhetsutvecklare som bistår enhetens ledning i arbetet för att vi snabbt kan hitta de mest effektiva arbetssätten och insatserna för att förhindra avbrott, motivera ungdomar tillbaka till studier samt utveckla strukturer för vilken stöttning dessa elever behöver under studiernas gång. Du kommer också verka för den befintliga verksamhetens förbättringsarbete och bistå med omvärldsbevakning, underlag, statistik, analyser, prognoser och rapporter för att även detta arbete fortsätter framåt. Du arbetar tätt tillsammans med enhetens chef och biträdande enhetschef samt samarbetar nära med alla professioner på Sigtuna kompetenscenter då alla arbetar inom sin expertis för att bidra till hela enhetens gemensamma mål; fler invånare i studier med godkända resultat.

Kvalifikationer

Du har examen som lärare, socionom, studie- och yrkesvägledare eller annan högskoleutbildning som kan anses vara relevant för uppdraget. Du har dokumenterat goda kunskaper i svenska; både i tal och skrift då en del i arbetet är att skriva rapporter och tjänsteskrivelser. Du har mycket goda kunskaper i Excel och kan både skapa och analysera statistik. Du har erfarenhet av utvecklingsarbete och det är meriterande om du tidigare arbetat inom gymnasieskolan samt vuxenutbildningen och gärna med elevhälsa. Som person är du strukturerad, du skaffar dig snabbt en översikt och planerar ditt arbete självständigt men samarbetar och samverkar med andra på enheten och förstår att planeringar kan komma att ändras. Därför är det viktigt att du är flexibel och prestigelös. Då vi är en liten enhet där vi hela tiden tar emot besökare måste du ibland utföra arbetsuppgifter som kanske inte ingår i din tjänst - men nödvändiga för verksamheten. Det är därför viktigt att du är intresserad av vad de andra på enheten arbetar med och villig att lära dig nya saker. Du är serviceinriktad; både inom och utanför organisationen och vet att ditt arbete ska bidra till invånarens bästa och en högre måluppfyllelse för individen i enlighet med Sigtuna kommuns värdegrund: invånaren först.

Detaljer

  • Arbetsform: Tidsbegränsad anställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Snarast. Projektanställning i 2 år med möjlighet till förlängning
  • Varaktighet: 6 månader eller längre
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Emma Kapusta Rönnberg, Rektor
E-post: emma.kapusta-ronnberg@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig representant, Se www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2021-01-15

Ange referensnummer: C45917

Läs gärna mer om hur det är att jobba hos oss i Sigtuna kommun! https://www.sigtuna.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss.html Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.