Skolläkare till centrala elevhälsan

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. Sigtuna kommun söker en skolläkare som tillsammans med oss vill skapa elevhälsa i framkant. Vill du som läkare vara med och bidra till att våra elever får bästa möjlighet till att utbildas, utvecklas och mogna? Vill du samtidigt ha bra arbetstider utan jourer? Vi söker dig som har intresse av att arbeta långsiktigt med elevers hälsa och välmående samt använder din medicinska kompetens för att arbeta på olika nivåer. Som skolläkare i Sigtuna kommun är du en del av den centrala barn- och elevhälsan. Du kommer att ha ett nära samarbete med verksamhetschef, elevhälsa och rektor. Vi vill ständigt utveckla verksamheten och samarbetet mellan olika professioner för att kunna erbjuda elever bästa möjliga stöd till deras utveckling och lärande i skolan.

Arbetsuppgifter

Som skolläkare arbetar du på alla våra kommunala grundskolor och Arlandagymnasiet. Din medicinska kompetens är ett viktigt bidrag i skolornas elevhälsoteam, samt att medverka till utveckling och implementering av nya metoder utifrån aktuell forskning. Skolläkarens uppgift är att arbeta förebyggande och hälsofrämjande både på individnivå, grupp- och organisationsnivå för att främja varje elevs hälsa och utveckling och att främja elevens kunskapsinhämtning och skolgång. Skolläkaren träffar elever i alla åldrar för bedömning och ställningstagande till behov av remiss för utredning av medicinska och psykiatriska tillstånd samt utvecklingsavvikelser/funktionsnedsättningar. I arbetsuppgifterna ingår även att genomföra hälsoundersökningar, skriva medicinskt underlag inför mottagande i särskola och bidra med medicinsk expertis kring elever i behov av särskilt stöd. Ordination av kompletteringsvaccinationer är också en del av arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistutbildning inom barn- och ungdomsmedicin, barnpsykiatri, skolhälsovård eller allmänmedicin. Vi ser gärna att du har medicinsk erfarenhet av arbete med barn och ungdomar, gärna inom elevhälsa. Du är en person som är trygg och stabil i dig själv och din profession. Du kan kommunicera tydligt och anpassar ditt sätt efter den du möter. För att trivas och lyckas i rollen som skolläkare behöver du vara självgående och ansvarstagande. Det är också viktigt att du har lätt för samarbete med andra professioner. Flexibilitet finns kring tjänstens omfattning.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Deltid
  • Tillträde: Tillträde 6 augusti 2020, eller enligt överenskommelse. 80%, Intervjuer sker fortlöpande.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Birgitta Asplund, Chef barn-och elevhälsoenheten
Telefon: 08 59126291
Mobil: 0736663342
E-post: birgitta.asplund@sigtuna.se

lena henriksson, verksamhetschef elevhälsans medicinska insats
Telefon: 08-591 26883
E-post: lena.henriksson@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig kontaktperson, Se kommunens hemsida www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-05-31

Ange referensnummer: A952726

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.