Biträdande enhetschef

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Hos Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ryms många olika verksamheter inom utbildning och försörjning. Oavsett om du är gymnasieungdom eller en vuxen som vill utvecklas eller förändra din framtid så finns vi här för att stötta dig i din utbildning. Vi erbjuder olika program, aktiva insatser eller vägledning mot studier och arbete så att du kan ta dig dit du vill. Vår strävan är att du ska gå vidare med nya kunskaper, egen försörjning och förutsättningar för ett livslångt lärande. Enheten Arbete och Försörjning ligger organisatoriskt under Utbildning- och Arbetsmarknadsförvaltning. Enheten söker en biträdande enhetschef.

Arbetsuppgifter

Enhetens huvuduppdrag är att arbeta för att försörjningsstödstagare hittar egen försörjning. Arbetet på enheten innefattar utredning och beslut om ekonomiskt bistånd, planering och uppföljning av arbetsmarknadsinsatser, coachning och motivering till klienter som står långt ifrån arbetsmarknaden samt mottagning och integration av nyanlända. Utöver huvuduppdraget har enheten ansvar för dödsboutredning, vräkningsförebyggande och utredning av felaktiga utbetalningar (FUT). Arbetsgruppen har 21 medarbetare och består av en enhetschef, en biträdande enhetschef, socialassistenter, bostadskonsulenter, administratör/systemförvaltare, socialsekreterare, FUT-utredare, integrationshandläggare och utvecklingsansvarig. Enheten befinner sig i en utvecklingsfas och har genomgått förändringar för att anpassa verksamheten till invånares behov. Enheten har infört en automatiserad handläggning av ekonomiskt bistånd för att frigöra tid för handläggare och få mer tid för möten, coachning till klienter med syfte att få dem till egen försörjning. Ditt uppdrag som biträdande enhetschef är att leda och stödja medarbetarna i det dagliga arbetet. Du kommer att hålla i ärendedragning både enskilt och i grupp samt hålla metodmöten. I samarbete med enhetschefen leder och fördelar du arbetet samt fortsätter med att implementera förändringarna som har påbörjats inom enheten. Enhetschefen har det övergripande ansvaret för personal, budget och arbetsmiljö. Enhetschefen och biträdande enhetschefen har delat ansvar för medarbetarsamtal och lönesamtal. Enhetschefen och biträdande enhetschefen arbetar tätt ihop och utgör tillsammans ledningen för enheten. Biträdande enhetschefen har regelbundet avstämning med enhetschefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: • är socionom eller beteendevetare och har minst fyra års erfarenhet av arbete inom ekonomiskt bistånd • har ledarerfarenhet inom handläggning av ekonomiskt bistånd • har erfarenhet av digitalisering och automatisering inom ekonomiskt bistånd • är bekväm i att använda digitala verktyg • har erfarenhet att arbeta i verksamhetssystemet Procapita • har erfarenhet av arbete kring arbetsmarknadsinsatser Som biträdande enhetschef är du trygg i handläggningsprocessen och du har aktuella kunskaper kring lagstiftning inom ekonomiskt bistånd. Du är tydlig med vad som skall uppnås, säkerställer att budskapet når fram och du följer upp. Du skapar engagemang och delaktighet tillsammans med medarbetare för att nå enhetsmål. För att trivas i rollen som biträdande enhetschef behöver du vara lugn, stabil och gilla att arbeta med många frågor samtidigt. Tidvis kan arbetsbelastningen vara hög. Du har förmåga att fatta snabba beslut och agera utifrån dessa, trots ibland begränsad information. Du visar gott omdöme under tidspress, har hög integritet och du arbetar med fokus på uppdraget. Vi utlovar en stimulerande arbetsplats där du har möjlighet att vara innovativ och inspirera till utveckling av verksamheten. Utmaningar ser du snarare som möjligheter. Välkommen med din ansökan!

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde 2020-09-01 eller enligt överenskommelse
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Olive Carlson, Enhetschef
Telefon: 08-591 26 693
Mobil: 0701689091
E-post: olive.carlson@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Åsa Nordin, Visions Ordförande
Mobil: 08-591 26000

Sirpa Ekström, SSR Akademiker
Telefon: 08-59126000

Sista ansökningsdatum: 2020-05-30

Ange referensnummer: A916151

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.