Elevassistenter på grundsärskolan

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med intellektuell funktionsnedsättning finns grundsärskolan, som har två parallella former: grundsärskola och inriktning träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan. I ett arbete som utgår ifrån barnens intressen, förutsättningar och behov skapas en lust och vilja att gemensamt forma och ta ansvar för vår framtid. Vi har en skola där varje människa är unik. Sigtuna kommuns grundsärskolan i Märsta är en skola med ca 65 elever. Skolan växer och har stort behov av medarbetare. Grundsärskolan har 6 team årskurs 1-9, och en resursgrupp förskoleklass. Våra elever läser kursplanerna ämnen och ämnesområden. Majoriteten läser ämnesområden. "En del behöver mer för att få lika mycket".

Arbetsuppgifter

Att tillsammans med arbetslaget och kollegor genomföra den pedagogiska verksamheten i både skola och på fritids som elevassistent. De olika teamen har behov av en kunnig medarbetare. Vi arbetar för en jämnare könsfördelning.

Kvalifikationer

Du ska vara väl förtrogen med barn med funktionsnedsättning i grundsärskolan. Det är bra om du kan använda dig av flera olika kommunikationsverktyg och hjälpmedel. Vi söker DIG som är handlingskraftig och tar initiativ som skapar goda relationer både till elever på mellanstadiet och medarbetare. Allt för att utveckla eleverna.

Detaljer

  • Arbetsform: Tidsbegränsad anställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs. Vi på grundsärskolan får nya elever med måttlig- och grav utvecklingsstörning och har behov av nya medarbetare som har erfarenhet av många olika funktionsnedsättningar. Du har arbetat några år inom grundsärskolan eller i liknande verksamheter. En merit är att du hanterar digitala lärverktyg och kan möta elever med utagerande beteende på träningsskolan.
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Tillträde:
  • Varaktighet: 3-6 månader
  • Arbetstid: Schema
  • Tillträde: 2019-12-02
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Ann Jansson, Rektor
Telefon: 073 661 35 83
E-post: ann.jansson@sigtuna.se

Annette Närehag, Verksamhetsledare fritids
Mobil: 073 666 52 71
E-post: annette.narehag@edu.sigtuna.se

Micaela Rodrigues, Verksamhetsledare fritids Krabban
Telefon: 070 085 16 48
E-post: micaela.rodrigues@edu.sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Karolina Grissander, Förskollärare
Mobil: 073 666 34 35
E-post: karolina.grissander@sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2019-11-30

Ange referensnummer: A912371

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.