Tingvallaskolan söker speciallärare

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan. Tingvallaskolan är en F-6 skola som är i ett starkt utvecklingsskede. Vi behöver fler som kan driva utveckling med oss. I ett kollegialt lärande där vi i år fokuserar på läslyftet samt den digitala utvecklingen skapar vi forum för att lära tillsammans. Vi på Tingvallaskolan stärker elevers självförtroende för att de ska våga göra misstag och på så sätt utveckla mod att pröva nytt och försöka igen. Vi värnar om elevers lika värde, men ser samtidigt olikheter som berikande. Därför är vårt kollegiala samarbete viktigt för att kunna ge eleverna de bästa förutsättningar på individnivå. Din erfarenhet och din kompetens blir en viktig del i det arbetet.

Arbetsuppgifter

Arbetet som speciallärare på Tingvallaskolan innebär arbete med elever, i grupp eller enskilt utifrån behov, men också ett nära samarbete med lärarna på skolan för att tillsammans ge våra elever de absolut bästa förutsättningarna. Som speciallärare kommer du att vara en del av skolans elevhälsoteam och även ingå i ett team tillsammans med skolans specialpedagog där ni tillsammans planerar arbetet på skolan kring t.ex. läsa, skriva, räkna - garantin för tidiga insatser och utvecklingsarbetet med lärarna och fritidspersonalen på skolan. Vi håller på att bygga upp vårt "spec-team", du kommer därför få vara med på en spännande utvecklingsresa hos oss där du bidrar med din erfarenhet och kompetens. Möjlighet till försteläraruppdrag finns.

Kvalifikationer

Du är utbildad speciallärare med erfarenhet av att leda och planera arbetet på skolan med elever och lärare samt driva skolutvecklingsarbete med alla elevers bästa i fokus. Elevfokus och förmågan att skapa en god relation till elever är av stor vikt hos oss, likväl som erfarenhet av att arbeta med elever med svenska som andraspråk. Ingen dag är den andra lik hos oss och vi utmanas ständigt i att tänka nytt för att skapa den bästa skolan för våra elever. Vill du vara med och skapa den skolan tillsammans med oss? Är du inte rädd för att kavla upp ärmarna och ge våra elever det där lilla extra? Är du trygg i din roll som ledare i klassrummet? Välkommen till oss på Tingvallaskolan!

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs. Lärarlegitimation krävs, gärna också legitimerad speciallärare.
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Tillträde: Tillträde tidigare är möjligt.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Arbetstid: Dagtid
  • Tillträde: 2020-09-16
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Jessica Ljungvall, Rektor
Telefon: 0859126146
E-post: jessica.ljungvall@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Fackliga kontaktpersoner:, Se kommunens hemsida www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-07-02

Ange referensnummer: A962469

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.