Trä- och metallslöjdslärare /kombination med vaktmästare

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan och Kulturskolan. Skepptuna skola är en liten skola på landet, vi har i dagsläget 125 elever från förskoleklass till åk 6. För att kunna arbeta på vår skola kommer du behöva körkort då det inte finns några kommunala alternativa färdmedel. Vi är ett tight arbetslag som tycker om utmaningar och att kollegialt få utveckla vårt arbetssätt och rutiner. Vi använder oss av ett gemensamt, konsekvent och tydligt förhållningssätt med fasta ramar och många kramar. Nu behöver vi komplettera vår personalstyrka med en trä- och metallslöjdslärare. En utav våra pedagoger har valt en annan karriärbana och har tagit tjänstledigt. Vi behöver därmed komplettera vår kompetenta personalstyrka med ytterligare en kollega till vår klass 4-5. Vi vill ha en skola där alla känner att de lyckas och har lust till fortsatt lärande. För att nå dit arbetar vi efter en röd tråd från förskolan till år 6, som innefattar kunskapssyn, inlärningssyn och värdegrund.

Arbetsuppgifter

Vi söker en träslöjdslärare på 20% och tjänsten kan eventuellt komma att kombineras med en vaktmästartjänst på 20%. Utifrån kursplanen för slöjd får du möjlighet att undervisa våra fantastiska elever i åk 3-6. Undervisningen i ämnet slöjd ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i olika hantverk och förmågan att arbeta med olika material och uttrycksformer. Eleverna ska ges möjligheter att utveckla sin skicklighet i en process där tanke, sinnesupplevelse och handling samverkar. Undervisningen ska ge eleverna förutsättningar att utveckla idéer, överväga olika lösningar, framställa föremål och värdera resultat. På så sätt ska undervisningen bidra till att väcka elevernas nyfikenhet att utforska och experimentera med olika material och att ta sig an utmaningar på ett kreativt sätt.

Kvalifikationer

Utbildad träslöjdslärare eller motsvarande kunskaper/erfarenheter som krävs för att undervisa i trä- och metallslöjd.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Deltid
  • Tillträde: 7 januari 2020 eller enligt överenskommelse.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Lotta Hultgren, Tf rektor
Mobil: 0739737775
E-post: lotta.hultgren@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig representant, Se hemsida www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-02-14

Ange referensnummer: A922106

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.