Barnskötare till fritidshem till St Per skola

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan. Vår skola har drygt 500 elever i åldrarna 6-12 år. Skolan ligger vackert på en kulle i Sigtuna och skolans läge i historiska Sigtuna ger många tillfällen till undervisning i närmiljön. På Stora S:t Per går elever i år 2-6 med två tillhörande fritidshemmen Stjärnan och Regnbågen. Lilla S:t Per, som ligger i Hällsbo ca 1,5 km från Stora S:t Per, ligger idylliskt med skogen runt hörnet och goda möjligheter till utomhuspedagogik. Här går, under ombyggnationen av Stora St Per, eleverna i förskoleklass och år 1 med tillhörande fritidshemmen Månen och Solen. I varje årskurs har vi tre klasser vilket betyder att lärarna i varje arbetslag arbetar nära tillsammans.

Arbetsuppgifter

Vi söker en barnskötare för arbete i fritidshemmet på Stora St Per. Arbetet består i att arbeta i fritidshem, samt att under skoldagen komplettera och stödja i undervisningen tillsammans med ansvarig pedagog. Du kommer tillsammans med dina kollegor att ansvara för att skapa goda förutsättningar för lärande under elevens hela dag. För att trivas hos oss behöver du vara lösningsfokuserad med elevens bästa i fokus, du gillar utveckling, ta dig an nya utmaningar och att varje dag ser inte lika ut. Som person är du engagerad, flexibel och ansvarstagande. Du samverkar med barn, kollegor och föräldrar på ett lyhört och smidigt sätt och lyssnar, kommunicerar samt hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är lugn, stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker. Tjänsten är tidsbegränsad med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer

Du ska ha en gymnasieutbildning inom omvårdnadsprogrammet, barn och ungdom eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Meriterande är IT-kunskaper.

Detaljer

  • Arbetsform: Tidsbegränsad anställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Deltid
  • Tillträde: 1 oktober eller enligt överenskommelse.
  • Varaktighet: 3-6 månader
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Anna Svensson, Biträdande rektor
Telefon: 08-59783701
Mobil: 0736-665232
E-post: anna.svensson@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig kontaktperson, Se kommunens hemsida www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-09-25

Ange referensnummer: A972789

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.