Lärare Flygteknik

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Hos Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ryms många olika verksamheter inom utbildning och försörjning. Oavsett om du är gymnasieungdom eller en vuxen som vill utvecklas eller förändra din framtid så finns vi här för att stötta dig i din utbildning. Vi erbjuder olika program, aktiva insatser eller vägledning mot studier och arbete så att du kan ta dig dit du vill. Vår strävan är att du ska gå vidare med nya kunskaper, egen försörjning och förutsättningar för ett livslångt lärande. Vid Arlandagymnasiet studerar ungefär 1100 elever. Vi har 14 gymnasieprogram, både nationella och specialutformade, och kan därför erbjuda flera olika utbildningsvägar och individuella valmöjligheter. Våra årliga utvärderingar visar att elever och personal trivs mycket bra på vår skola. Duktiga lärare och gymnasiets ljusa och luftiga lokaler är bidragande orsaker till detta. Men inte minst det goda klimatet som råder elever emellan.

Arbetsuppgifter

Var med och ge våra elever luft under vingarna! Vi söker en lärare i flygteknik som sätter eleverna och deras lärande i centrum. Vi ser goda relationer mellan lärare och elever som en av de viktigaste framgångsfaktorerna och söker därför dig som är bra på att skapa och upprätthålla goda elevrelationer. I uppdraget ingår sedvanliga läraruppgifter inom programmet men också utveckling av utbildningen i form av arbetssätt, branschkontakter, APL, programråd mm. Du kommer ingå i ett positivt arbetslag som samarbetar över ämnesgränser och ser möjligheter. Förutom arbetet med gymnasieungdomar ingår även flygmekaniker-utbildning med vuxna elever som är anställda hos en av skolans uppdragsgivare.

Kvalifikationer

Du är flygtekniker med AML B1.1 och/eller B1.3. Du har goda teoretiska och praktiska kunskaper inom flygteknik och är skicklig på att förmedla dessa kunskaper. Du tycker om att arbeta med ungdomar och har en förmåga att kunna entusiasmera och engagera. Du är en tydlig ledare i klassrummet. Du har ett entreprenöriellt förhållningssätt och visar höga och positiva förväntningar på eleverna. Som person ser du positivt på förändringar och utveckling, du vill vara delaktig i skapandet av nya arbetssätt och är initiativrik. Du är stresstålig och trygg i att lösa situationer med kort varsel. Dokumenterad erfarenhet från flygteknikeryrket krävs. Erfarenhet av lärarrollen och undervisning, arbete med ungdomar eller någon annan pedagogisk erfarenhet är meriterande. Goda kunskaper i regelverk Del-66 och Del-147 är meriterande

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: 7 januari alternativt enligt överenskommelse.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Sari Geary, Rektor
Telefon: 0707370324
E-post: sari.geary@arlandagymnasiet.se

Johan Willgard, Programlagledare Flygteknikutbildning
Telefon: 076-761 85 22
E-post: johan.willgard@arlandagymnasiet.se

Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare se hemsidan www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2019-11-27

Ange referensnummer: A879513

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.