Fritidslärare till S:ta Gertruds skola

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan. S:ta Gertruds skola, en skola i tiden! Vi har glädjen att ansvara för 400 elever, varav 170 är inskrivna på skolans fritidshem. I vår satsning på verksamhetsutveckling är vi mitt inne i flera spännande processer. En av dessa är ett utvecklingsarbete av fritidshemmet med målet att vi ska ha en likvärdig hög nivå på våra samtliga fritidsavdelningar. Vi ser skola och fritids som en helhet, det är tillsammans och i mötet med andra som lärande sker. Våra elever ska känna trygghet, ha roligt och samtidigt utmanas i sitt lärande. Ett nära samarbete med hemmet är viktigt för oss!

Arbetsuppgifter

Kom med på en utvecklande och spännande fritidsresa! S:ta Gertruds fritidshem söker dig som med stort engagemang och intresse vill bidra till att skapa en trygg, dynamisk och meningsfull lärandemiljö för våra elevers hela skoldag. Du kommer att ha en ledande roll och tillsammans med fritidspersonal planera, genomföra och utvärdera verksamheten med utgångspunkt från nationella mål och riktlinjer. På skolan ingår även att vara rastvärd där främsta fokus ligger på att bidra till rörelse och roligare raster. Under delar av din tjänst kommer du att tillsammans med ansvarig klasslärare arbeta för att eleverna ska få de bästa förutsättningarna för lärande. Du kommer även att arbeta med värdegrundsfrågor, en självklar del i det kontinuerliga arbetet med eleverna. Visst låter det spännande! Varmt välkommen med din ansökan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad fritidspedagog eller lärare i fritidshem och som vill leda fritidshemmets utvecklingsarbete. Vi ser att du: - har god förmåga att leda genom ett modernt och lyhört ledarskap. - är en god kommunikatör. - har ett stort intresse för utvecklingsarbete. - är idérik och arbetar för att skapa en stimulerande undervisning och lärande på fritidshemmet. - har god förmåga att samarbeta. - håller dig uppdaterad kring den senaste forskningen som berör barns utveckling och lärande. Du är legitimerad alternativt blir du färdig med din utbildning inom kort. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuer kommer att ske löpande.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde:
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Ingela Björk, rektor
Telefon: 08-59126019

Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare, Se www.sigtuna.se/facklig

Sista ansökningsdatum: 2020-05-31

Ange referensnummer: A953395

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.