Samordnare till Arlandaregionen

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Arlandaområdet är en stor och viktig del av den snabbt växande Stockholmsregionen. Arlandaregionen är ett ca 10 år långt samarbete mellan Swedavia och fyra kommuner som är direkt belägna i närhet till Arlanda. Kommunerna är Sigtuna, Vallentuna, Upplands Väsby och Knivsta. Samarbetsparterna har antagit en gemensam vision som riktar sig till nuvarande och framtida invånare i de fyra kommunerna samt till regionala och nationella myndigheter. Viktiga delar i visionsarbetet är framtida infrastruktur, bostadsmarknad och hur näringslivet och arbetsmarknaden utvecklas på ett långsiktigt hållbart sätt, där den gemensamma nämnaren är Skandinaviens viktigaste flygresenod - Arlanda. Arlandaregionen leds av en politisk styrgrupp där Swedavia samt kommunstyrelseordförande och oppositionsråd från respektive kommun är representerade. En ledningsgrupp, bestående av kommundirektörerna och representant från Swedavia, ansvarar för verkställigheten. Arlandaregionen har ett roterande ordförandeskap om två år mellan kommunerna, vilket innebär att tjänstens arbetsplats kommer att ambulera med ordförandeposten. Den kommundirektör vars kommun innehar ordförandeskapet ansvarar för arbetsledning av tjänsten. För år 2020 är det Sigtuna kommun som är ordförande i samarbetet. Tjänsten som samordnare omfattar arbete om 50% men kombineras med arbete om 50% inom Sigtuna kommun med fokus på kommunikation, vilket innebär att tjänstens totala omfattning är heltid.

Arbetsuppgifter

Som samordnare blir ditt uppdrag att utveckla och samordna utvecklingsfrågor och kommungemensamma verksamhetsfrågor som kanaliseras genom Arlandaregionen som samverkansorganisation. Detta innebär att initiera, stödja och följa upp de projekt och nätverk som drivs inom ramen för samarbetet, med ett särskilt fokus på utveckling inom infrastrukturområdet. Arbetsuppgifterna består exempelvis i att bereda och föredra ärenden vid interna och externa möten, skriva yttranden/remissvar samt anordna seminarier och konferenser. I tjänsten ingår även att bevaka Arlandaregionens intressen vid olika regionala samverkansmöten, informera om samarbetet både inom kommunerna och i externa sammanhang samt bedriva påverkansarbete. Samordnaren ansvarar för att hålla ihop verkställigheten i Arlandaregionen, vilket bland annat innebär att vara den sammanhållande länken mellan de projektgrupper som arbetar utifrån Arlandaregionens aktivitetsplan. Därutöver tillkommer administrativa uppgifter så som exempelvis verksamhetsplanering och uppföljning av verksamhet, viss upphandling samt att sammankalla till och föra mötesanteckningar från interna möten. I arbetet ingår också att utveckla breda kontaktytor och föra dialog med tjänstepersoner inom och utanför Arlandaregionen. Exempel på externa parter är Regionerna, Trafikverket, Länsstyrelserna, Nordostsamarbetet (STONO).

Kvalifikationer

Tjänsten kräver akademisk utbildning och erfarenhet av både projektledning och utredningsarbete. Erfarenhet av politiskt styrd organisation och att vara insatt i det offentliga uppdraget, med en förståelse för kommunal ekonomi, är av betydande vikt. Goda kunskaper i skriftlig och muntlig framställning krävs. Det är meriterande med erfarenhet från strategiskt planerings- och utvecklingsarbete inom infrastrukturområdet, och om du är van vid att knyta kontakter och upparbeta nätverk. Det är också meriterande med erfarenhet inom kommunikation och PR. Som person har du lätt för att lära nytt och anpassa dig efter vad olika situationer kräver. Du har förmåga att se sammanhang, lösa komplexa problem och göra väl avvägda prioriteringar. Du tycker om att arbeta självständigt och är både effektiv och resultatorienterad i ditt arbetssätt. Därtill behärskar du såväl svenska som engelska. Slutligen läggs stor vikt vid personliga egenskaper. För mer information om samarbetet inom Arlandaregionen: https://www.sigtuna.se/kommun-ochpolitik/arlandakommunen/arlandaregionen.html

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse. Urval och intervjuer kan komma att ske innan ansökningstiden gått ut.
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Tine Sundberg, Ansvarig rekryterare
E-post: tine.sundberg@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Sista ansökningsdatum: 2020-02-16

Ange referensnummer: A929612

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.