Kulturproducent

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Kultur- och fritidsförvaltningen har som uppgift att främja kultur- och fritidsverksamhet i kommunen. Förvaltningen består av fyra verksamhetsområden: - Fritidsverksamheten - Kultur- och ungdomsverksamheten - Sigtuna Museum and Art - Biblioteksverksamheten Kultur- och fritidsförvaltningen i Sigtuna kommun är en spännande arbetsplats där vi arbetar för att göra skillnad. Vi arbetar tillsammans för att hitta nya idéer och lösningar för att göra detta till verklighet. Vi sätter invånarna först! Inom förvaltningen arbetar ca 90 medarbetare. Uppdragsgivare är kultur- och fritidsnämnden.

Arbetsuppgifter

Som kulturproducent inom Kultur- och Ungdomsverksamheten ansvarar du för programverksamheten på våra scener, och mötesplatser, såsom Kulturumteatern, Biokällan i Forum och Kulturlänken på Kulturtorget. Din arbetsplats är hela kommunens mötesplatser och scener. Du är kultur- och fritidsförvaltningens kommunikatör och samordnar i din roll hela förvaltningens programverksamhet, som innefattar både scenkonst, barnkultur, film, konst, musik, föreningsliv, bibliotek, ungdomskultur och idrottsevenemang. Du är sammankallande för förvaltningens kommunikationsgrupp. Scenkonsten består av familjeföreställningar, barnföreställningar, veckoprogram med soppluncher och andra program i det mindre formatet på våra mindre scener och mötesplatser, såväl som större arrangemang på Kulturumteatern med nationella och internationella artister. Scenkonstprogrammet bygger på täta och långsiktiga samarbeten med produktionsbolag, Region Stockholms främjande länskulturfunktioner, lokala och regionala föreningar samt enskilda teatergrupper eller artister. Du stöttar och utvecklar samverkan med våra två föreningsdrivna biografer, inte minst genom publikfrämjande insatser. Du är en nyckelperson för kulturföreningars arrangemang i kommunen. Du har verksamhets- och budgetansvar för scenkonst, film och evenemang. Inom ramen för ditt uppdrag finns Barnkulturen, Skapande skola och Skolbio som inramar det utbud av kultur i skola som alla kommunens skolbarn har tillgång till. Arbetet med kultur i skola innebär ett tätt samarbete med barn- och ungdomsförvaltningen. Du ansvarar för allt från planering till genomförande, bidragsansökningar och redovisning till Kulturrådet inom scenkonsten. Vid arrangemang är du på plats för att ta emot artister och publik. I ditt uppdrag utvecklar du ett scenkonstprogram med bredd och spets, som följer tidens strömningar och berör aktuella ämnen, inom ramen för övergripande mål, i samverkan med såväl lokala, regionala, nationella och internationella scenkonstartister och aktörer. Vårt tillgänglighets- och mångfaldsarbete syftar till ständig utveckling och delaktighet i kulturlivet. Du utvecklar dialogen omkring scenkonst, film och evenemang i kommunen tillsammans med övriga medarbetare inom Kultur- och fritidsförvaltningen, och deltar i kultur- och ungdomsverksamhetens arbetsplatsträffar och arbetsgrupper. Det ingår i ditt arbete att följa utveckling och trender inom scenkonst, film och evenemang.

Kvalifikationer

Du har dokumenterad erfarenhet från scenkonstområdet, kultur i skola och är insatt i ansökningsförfarandet för Skapande skola. Du har ett brett nätverk inom scenkonstområdet och har akademisk högskoleutbildning från exempelvis Kulturvetarprogrammet, konstnärlig högskoleexamen eller utbildning från folkhögskola eller en motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har helst utbildning eller erfarenhet inom kommunikation och marknadsföring.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tillträde 7 januari.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Ann Blomqvist Estevez, Kultur-och ungdomschef
Telefon: 08 591 263 72
Mobil: 070 085 13 96
E-post: ann.blomqvist-estevez@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Karolina Grissander, Förskollärare
Mobil: 073 666 34 35
E-post: karolina.grissander@sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2019-11-14

Ange referensnummer: A908703

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.