Socialsekreterare prevention

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Individ- och familjeomsorgsförvaltningens ansvarsområden är: - Myndighetsutövning barn, ungdom och missbruk - Öppenvård för barn, ungdom och missbruk - Ungdomsmottagning och Familjecentrum - Tillsyn och tillståndsfrågor - Ensamkommande flyktingbarn - Socialjour, barnahus och stödcentrum för unga brottsoffer Individ- och familjeomsorgsförvaltningen har fått i uppdrag att utveckla det förbyggande arbetet i syfte att minska antal barn och unga i kommunen som riskerar att fara illa. Under en treårsperiod kommer arbetet riktas mot det förebyggande arbetet mot våld. På individ- och familjeomsorgsförvaltningens stab finns två nyinrättade tjänster, båda som socialsekreterare med inriktning prevention, som har till uppgift att driva på det förebyggande arbetet. Den ena rollen är redan tillsatt och nu söker vi vår andra kollega för att utveckla det förebyggande våldspreventiva arbetet i Sigtuna kommun!

Arbetsuppgifter

Du erbjuds ett roligt, varierande och meningsfullt jobb som kommer att förändras med tiden. Som socialsekreterare med inriktning prevention ska du till en början göra en kartläggning av det förbyggande arbete som idag görs inom kommunen och i andra kommuner. Hur ser behovet ut i Sigtuna kommun och vad kan vi förändra och göra bättre? Vilka våldspreventiva satsningar kan vi göra de kommande åren? Med tiden kommer tjänsten utvecklas att bli mer operativ utifrån den kartläggning och de satsningar som är identifierade och behöver göras. Arbetet innebär nära samverkan med andra förvaltningar inom kommunen, polis, väktare samt andra trygghetsaktörer i samhället.

Kvalifikationer

Vi söker dig som brinner för att arbeta för och med människor och tycker om att självständigt driva projekt. Du har socionomexamen eller beteendevetenskaplig examen som arbetsgivaren finner likvärdig. Du har också tidigare arbetat med barn och unga inom socialtjänsten eller har haft liknande arbetsuppgifter inom skolan. Det är meriterande om du har vana att självständigt driva projekt. För att lyckas i arbetet med att utveckla och driva det förebyggande arbetet ser vi att du: • tar initiativ • tar ansvar för dina uppgifter • på ett strukturerat sätt driver dina processer för att uppnå resultat • har god samarbetsförmåga • har förmåga att skapa och underhålla relationer Körkort är ett krav.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Snarast
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Anna-Karin Åberg, Planeringschef
Telefon: 08-59126068
E-post: anna-karin.aberg@sigtuna.se

Catarina Odenberg, Förvaltningschef IFO
E-post: catarina.odenberg@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Karolina Grissander, Förskollärare
Mobil: 073 666 34 35
E-post: karolina.grissander@sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2019-11-10

Ange referensnummer: A909870

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.