Kommunikatör

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan. Barn- och ungdomsförvaltningen är Sigtuna kommuns största förvaltning med ungefär 1300 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som Kommunikatör på Barn- & ungdomsförvaltningen kommer du att: • Vara strategiskt och operativt stöd i extern och intern kommunikation. • Du ansvarar för samordning med kommunens kommunikationsenhet. • Du tar fram kommunikationsplaner och budskap och producerar innehåll för olika kommunikationskanaler. • Du är stöd till chefer i kommunikation med t.ex. vårdnadshavare och media. • Du samordnar förvaltningens arbete med kommunens webbplats, både genom stöd till webbredaktörer och genom produktion av innehåll. • Du är ett stöd till förvaltningen vid kriskommunikation med bl.a. medarbetare och vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleutbildad inom kommunikationsvetenskap, journalistik eller motsvarande. Du har både strategisk och operativ erfarenhet inom kommunikationsarbete och är väl förtrogen med kommunikation i såväl traditionella kanaler som sociala medier. Du är en duktig skribent och har vana av att producera text och innehåll både digitalt och för tryck. Du har erfarenhet och intresse av kriskommunikation. Som person är du lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer, du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Du samarbetar bra med andra och kommunicerar på ett tydligt sätt, säkerställer att budskap når fram och att förväntningar är klara. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och sätter upp och håller tidsramar.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Enligt överenskommelse
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Karin Stener, Kommunikationschef
Telefon: 08-591 261 60
Mobil: karin.stener@sigtuna.se
E-post: karin.stener@sigtuna.se

Matilda Nordin, HR-partner
Telefon: 08-591 269 19
E-post: matilda.nordin@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig kontaktperson, Se kommunens hemsida www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-03-08

Ange referensnummer: A932673

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Intervjuer sker löpande under ansökningstiden, så skicka in din ansökan redan idag! Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Arbetsplatsen ligger i Märsta med goda kommunikationer både mot Uppsala och Stockholm.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.