Behandlare till nystartat Barnsäkerhetsteam

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Individ- och familjeomsorgsförvaltningens ansvarsområden är: - Myndighetsutövning barn, ungdom och missbruk - Öppenvård för barn, ungdom och missbruk - Ungdomsmottagning och Familjecentrum - Tillsyn och tillståndsfrågor - Ensamkommande flyktingbarn - Socialjour, barnahus och stödcentrum för unga brottsoffer

Arbetsuppgifter

På Mottagningsenheten arbetar idag en enhetschef och sju socialsekreterare samt administrativ personal. Vi utökar nu enheten med två behandlare till vårt nystartade barnsäkerhetsteam (BST) som vill vara med och utveckla arbetet där. BST kommer att bestå av enhetschef, två socialsekreterare, varav en har ett delat uppdrag som teamledare, två behandlingsassistenter och två behandlare. BST ska hantera ärenden där socialtjänsten bedömer att det finns en hög risk för att ett barn utsätts för allvarligt våld och/eller annan allvarlig omsorgsbrist i hemmet. Det kan initialt finnas behov av placering utanför det egna hemmet för att barnets behov av skydd och omsorg ska kunna tillgodoses. Då ett mål är att barnet, om möjligt, ska kunna få sina behov tillgodosedda i hemmet använder vi oss bland annat av Signs of Safety (SoS) i vårt utredningsarbete. BST kommer arbeta intensivt med utredning enligt SoL 11:1 § parallellt med insatser. De olika professionerna i BST kommer att ha ett nära samarbete och var och en kommer att bidra med sin kompetens för att på så vis kunna ge det bästa stödet till varje barn och familj som vi utreder. I arbetet kommer du möta både akuta situationer med behov av snabba lösningar likväl som ärenden i behov av långsiktig planering och samverkan med olika aktörer. Du kommer främst att arbeta med behandlande insatser men kommer också ha en råd- och stödfunktion i organisationen. Tjänsten är en heltidstjänst och din huvudsakliga arbetsuppgift kommer att vara att arbeta med BST. Om det i perioder uppstår tillfällen med mindre att göra inom BST kommer det att finnas uppdrag i kommunens egen öppenvård där man arbetar med behandling i många former, både med barn och vuxna. Dessa uppdrag kommer då att delas ut av öppenvårdens enhetschef i samråd med mottagningens enhetschef som är din närmaste chef.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen eller annan av arbetsgivaren likvärdig akademisk utbildning och du brinner för socialt arbete med våld i nära relation och för barn i utsatta livssituationer. Du vill arbeta i en nytänkande och utvecklande organisation där arbetet pendlar mellan långsiktigt planerande och snabba kvalitativa lösningar på akuta situationer. Då teamet är under uppbyggnad behöver du vara lätt att samarbeta med, kunna arbeta gränsöverskridande, vara prestigelös och tycka att implementering av ett nytt arbetssätt är spännande. I rollen behöver du ha mycket god samarbetsförmåga, kunna arbeta självständigt och göra självständiga bedömningar utifrån behandlingen, vara initiativrik och mycket flexibel. Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med våld i nära relation. Erfarenhet av behandlingsarbete är ett krav. Det är meriterande om du har uttbildning inom våld i nära relation, Signs of Safety, Trygga barn, Trappan, ATV, Martemeo eller liknande. Du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift, övriga språk är meriterande. Det är önskvärt att du har goda datorkunskaper.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde:
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 2

Kontaktperson(er)

Maria Nylander, Enhetschef
Telefon: 859126702
E-post: maria.nylander@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig representant, Se www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-08-17

Ange referensnummer: A966550

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.