Datadriven analytiker/utvecklare

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Kommunledningskontoret stödjer kommunstyrelsen i sitt övergripande ansvar för hela den kommunala koncernens utveckling. Genom att leda, samordna, följa upp och stödja är kommunledningskontoret en aktiv del i att hela kommunen levererar tjänster och bemötande av högsta kvalitet. Kommunledningskontoret erbjuder såväl intern service i form av strategiskt och operativt stöd till kommunens förtroendevalda och förvaltningar som extern service direkt till kommunens invånare. Vi bidrar direkt och indirekt till att kommuninvånarna får maximal nytta för sina skattepengar. Arbetsplatsen ligger i Märsta, på bekvämt pendlingsavstånd från både Uppsala och Stockholms Central.

Arbetsuppgifter

Vill du förändra, utveckla och skapa effektiva processer? Är du en skicklig och analytisk utvecklare med databas och dataintegration i botten? Gillar du att skapa användarvänliga datadrivna gränssnitt och rapportfunktioner som stöder organisationen i analys och rapportering? Då är du den vi söker som ny kollega hos oss! Kommunledningskontoret leder förändringsresan mot en serviceorganisation där hela kommunen jobbar som ett team som tillvaratar invånarens perspektiv och engagemang. Vi driver kommunens övergripande arbete för en långsiktig hållbar samhällsutveckling. I detta arbete söker vi nu en datadriven analytiker/utvecklare som vill vara med att bygga upp kommunövergripande system och processer för rapportering, analys, utveckling och servicejämförelse, såväl inom kommunen som externt mot våra invånare. Du kommer att ansvara för utveckling och drift av en datadriven process där uppgifter från olika källor integreras eller importeras för analys, jämförelse och publicering. Du ansvarar för sammanställning, kvalitetssäkring, analys, presentation och publicering av verksamhetsdata. Du kommer därmed att arbeta över ett brett fält med data avseende ekonomi, verksamhetsvolymer, personal, kvalitet, nyckeltal m.m. Du kommer att hantera uppgifter från olika verksamhetssystem i nära samverkan med verksamhetsföreträdare. Du stödjer chefer och controllers i att styra och följa upp verksamheten över tid och i jämförelse med interna och externa enheter. Du kommer att arbeta i team och i nätverk med analys och uppföljning av mål- och kvalitetsutvecklingen i alla verksamheter, såväl egenregi som externa utförare. I tjänsten ingår även ansvar för valda systemlösningar inklusive underhåll, uppdateringar och viss drift. I flera fall blir du bryggan mellan verksamheten och externa systemleverantörer och kommunens egen IT-enhet. Tjänsten är placerad på kommunledningskontorets ekonomienhet, funktionen för resultat, analys och kvalitet.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning inom till exempel teknik, datavetenskap, systemvetenskap. Din utbildning har du kombinerat med erfarenhet av datadriven utveckling, databashantering, analys och värdeskapande arbete med verksamhetsstöd och rapportering. Med dig har du även några års erfarenhet från liknande utvecklings- och förändringsarbete. I ditt arbete har du skaffat en gedigen erfarenhet av verksamhetsnära arbete i databaser och olika typer av verktyg relaterade till dessa, till exempel Qlik View/Qlik Sense, Power BI, eller liknande. Du har goda kunskaper även de vanligaste Office-programmen. Erfarenhet från kommunsektorn är meriterande. Du är mycket analytisk, strukturerad, kommunikativ och har ett konsultativt förhållningssätt. Du ser detaljer, helheter och samband, initierar utvecklingsarbete, har god pedagogisk förmåga och du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Germund Jonsson, Ekonomichef
Mobil: 070-0851624

Facklig(a) företrädare

Facklig representant, Se hemsida www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-01-19

Ange referensnummer: A923743

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.