IT-infrastrukturtekniker

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Tjänsten är placerad på Sigtuna kommuns IT- och digitaliseringsenhet DigIT. Vi är en liten enhet med ett stort och viktigt uppdrag att förbättra servicen till våra invånare och uppnå högre effektivitet och kvalitet i våra verksamheter. Det gör vi genom att tillhandahålla en stabil och funktionell IT-miljö, ge användarsupport till alla våra kollegor i kommunen samt att driva digitaliseringsprojekt med fokus på effekt för våra invånare. Vi arbetar med både små och stora projekt där varje persons bidrag är avgörande för att vi skall uppnå bästa möjliga resultat. Sigtuna kommuns IT- miljö är baserad på lösningar från Microsoft, Cisco, VMware, HP, Veritas, OP5 och m.fl.

Arbetsuppgifter

Som IT-infrastrukturtekniker kommer du arbeta med support, drift och utveckling av kommunens IT-plattform. Du förväntas ha en hög teknik kompetens där du arbetar med Windows server, SQL och andra applikationer. Du kommer även att arbeta inom Datacenter med server, lagring, hårdvara, backup, brandväggar m.m. Du har huvudansvar för ett antal arbetsområden inom Datacenter och dina kollegor är din backup på dessa områden. Du kommer att delta i olika IT-projekt.

Kvalifikationer

Du har erfarenhet av att arbeta i komplexa IT-miljöer och har minst 3 års erfarenhet av en liknande roll. Du har hög kompetens inom: - Drift av Windowsservrar, felsökning och installation. - Säkerhet - Virtualiseringsmiljöer (VMware) - PowerShell - Automatisering - Backup och lagring - Generella kunskaper inom nätverk Vår IT-miljö är komplex och det är meriterande om du har kompetens inom något av följande områden: - MIM - Exchange - Installation av hårdvara - MS SQL server - Windows 10 - SCCM - OP5 Monitor - AD - Cisco ISE - Trådlöst nätverk - TEIS - HP 3PAR - HP Oneview - Airwatch Du är strukturerad och lösningsorienterad. Du är van att arbeta självständigt och har lätt att prioritera mellan dina åtaganden. Du har lätt för dig att lära nya saker. Du är en lagspelare och har god kommunikativ förmåga såväl internt som externt, därför är en god social kompetens viktig. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. B Körkort är ett krav.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Snarast. Urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut så vänta inte med att söka.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Colin Lanflo, IT-chef
Telefon: 08-591 264 18
Mobil: 073-661 34 65
E-post: colin.lanflo@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig representant, Se www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-08-09

Ange referensnummer: A966056

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.