S:ta Gertruds skola söker socialpedagog.

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för all verksamhet inom förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och fritidshem. För barn med funktionshinder finns särskolan, som har två parallella former: grundsärskola och träningsskola. Inom vårt ansvarsområde finns också Naturskolan. S:ta Gertruds skola, en skola i tiden! Vi har glädjen att ansvara för 400 elever, varav 170 är inskrivna på skolans fritidshem. S:ta Gertruds skola ligger i Til och Björkhaga i utkanten av Sigtuna stad. Skolan ligger nära belägen kollektivtrafik i form av buss. Vi har en stor härlig skolgård som bidrar till rörelse, kreativitet och lek. Närheten till skog och natur inbjuder till utepedagogik. Skolan har generösa utrymmen och är utrustad med såväl idrotts-, slöjd- och musiksal. Vi har ett välutrustat skolbibliotek med aktuell litteratur för blandade åldrar. Våra fritidsavdelningar har egna anpassade lokaler att utöva sin verksamhet i. Hela verksamheten är rikt utrustad med olika digitala enheter att användas under hela elevens skoldag. I vår satsning på verksamhetsutveckling är vi mitt inne i flera spännande processer. Våra elever ska känna trygghet, ha roligt och samtidigt utmanas i sitt lärande. Ett nära samarbete med hemmet är viktigt för oss! Vi söker dig lösningsinriktade socialpedagog/beteendevetare som med stort engagemang vill samarbeta och bidra till en pedagogisk helhetssyn under hela elevens skoldag. Vi erbjuder en arbetsplats med utvecklingsmöjligheter och ett team att arbeta tillsammans med.

Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta nära och tillsammans med elever och lärare under skoltid och delta i fritidshemmets uppdrag övrig tid. Du är aktiv och medverkar under elevernas raster. I rollen som socialpedagog kommer du att planera och utföra aktiviteter som främjar trygghet och studiero under hela elevernas skoldag. Du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam. Tillsammans med kurator leder ni det främjande och förebyggande arbetet med skolans trygghetsteam. Du är medskapare, bidrar aktivt i skolans förbättringsarbete och följer forskningen inom ditt område.

Kvalifikationer

- Du ska vara utbildad socialpedagog/beteendevetare. - Du är intresserad av att arbeta elevnära under elevens hela skoldag. - Du har god förmåga att skapa fin kontakt med elever, kollegor och vårdnadshavare, då bemötande och samarbetsförmåga är viktiga aspekter i verksamheten. - Du har vana och kunskap av att arbeta med elever inom NPF. - Du arbetar med värdegrundsfrågor och ser det som en självklar del i det kontinuerliga arbetet på skolan. - Du är en medarbetare som bidrar till och vill arbeta under tillitsfulla villkor - både vad gäller arbetskollegor och ledning. - Du förväntas ha god vana att dokumentera ditt arbete och har god/mycket god kompetens gällande IT och digitala verktyg. Intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan.

Detaljer

  • Arbetsform: Tidsbegränsad anställning
  • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde: Tidsbegränsad anställning med möjlighet att övergå till en tillsvidareanställning.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Ingela Björk, rektor
Telefon: 08-59126019
Mobil: 073-6613794
E-post: ingela.bjork@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare, Se www.sigtuna.se/facklig

Sista ansökningsdatum: 2020-08-04

Ange referensnummer: A967070

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.