IT-Samordnare

Arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun. Individ- och familjeomsorgsförvaltningens ansvarsområden är: - Myndighetsutövning barn, ungdom och missbruk - Öppenvård för barn, ungdom och missbruk - Ungdomsmottagning och Familjecentrum - Tillsyn och tillståndsfrågor - Ensamkommande flyktingbarn - Socialjour, barnahus och stödcentrum för unga brottsoffer

Arbetsuppgifter

Som IT-samordnare ska du utifrån verksamhetens behov, samordna och utveckla individ- och familjeomsorgsförvaltningens IT-frågor, förvalta och utbilda i verksamhetssystemen, medverka i utvecklingsarbete samt ge stöd till verksamheten i att se digitaliseringens möjligheter i verksamhetsutvecklingen. Som systemförvaltare för våra verksamhetssystem ger du stöd och support till användarna. Tjänsten innebär också bland annat att: • Ta fram beslutsunderlag i IT-frågor till nämnd och förvaltningsledning. • Samordna förvaltningens behov och inköp av IT-utrustning. • Användaradministration, behörighetsadministration och loggkontroller • Statistikinhämtning, bearbetning och framställning • Ansvar för och hantering av ärenden enligt GDPR och informationssäkerhet • Samverkan internt och externt Tjänstens innehåll kan variera över tid utifrån förvaltningens behov. IT-samordnaren ingår i staben som är en stödfunktion till ledningsgruppen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom IT, digitalisering eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Alternativt att du har socionomutbildning med stort intresse för systemförvaltning. Vi vill att du har erfarenhet/kunskap om socialtjänstens verksamheter, mer specifikt inom individ- och familjeomsorg. Meriterande är också om du har vana av vårt verksamhetssystem Procapita/Lifecare. Tidigare erfarenhet av systemförvaltning och verksamhetsutveckling är meriterande, likaså erfarenhet av att hålla utbildningar och metodimplementering. Som IT-samordnare behöver du vara självständig, självgående, ha en god kommunikativ förmåga och vara serviceinriktad.

Detaljer

  • Arbetsform: Tidsbegränsad anställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Tillträde:
  • Varaktighet: 6 månader eller längre
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Anna-Karin Åberg, Planeringschef
Telefon: 08-59126068
E-post: anna-karin.aberg@sigtuna.se

Facklig(a) företrädare

Facklig representant, Se www.sigtuna.se

Sista ansökningsdatum: 2020-08-16

Ange referensnummer: A964844

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner: https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/ Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Meddela fel på sidan

Här kan du meddela om du saknar något eller hittar fel på denna sida. Har du någon annan fråga till kommunen skickar du in den här:

Jag vill ha svar till min e-postadress. Obligatoriskt om du vill få ett svar.
Det du skickar till kommunen blir allmän handling.